Trend

A légszennyezés és az UV-sugárzás ellen is véd ez az arckrém

Leteszteltük, mit tud a Maria Galland luxus arcápolója.

Egy hete tesztelem a Maria Galland  N°97 Cell’Defense Voile Anti-pollution Quotidien fátyol fluidot, ami egy magas faktorszámú fényvédő, mely ígérete szerint az UV-sugárzáson felül a városi, szennyezett levegő káros hatásaival szemben is védi a bőrt. Lássuk, miként teljesített a mindennapokban.

Ígérete: Az arckrém egy 3 az 1-ben termék, ami a fényvédelem mellett hidratálja és anti-aging hatásának köszönhetően szépíti is a bőrt. SPF30 és SPF50+ változatban érhető el, én ez utóbbi, magasabb faktorszámú krémet teszteltem.

Forma és praktikum: Csomagolása szép, igényes, maga a tubus halvány rózsaszín, tetszetős kinézetű. Ennél is fontosabb, hogy csőrös szája van, amivel könnyen, pontosan lehet adagolni a fluid állagú készítményt, kupakja pedig pontosan, könnyen záródik.

Maria Galland N°97 Cell’Defense Voile Anti-pollution Quotidien fátyol fluid (Fotó: Benecz Judit)

Tapasztalat felvitelkor: Többfunkciós fényvédőként a reggeli arcápolási rutin utolsó elemeként javasolják felvinni, az arckrém fölé. Használat előtt alaposan fel kell rázni a készítményt, majd nyomhatjuk akár ujjbegyünkre is, szerencsére annyira nem folyós, hogy össze-vissza csepegjen. Fehér színű, kellemes illatú fluid, ami állagának köszönhetően könnyedén eloszlatható. Használtam szem környéken is, nem csípte, nem zavarta a szememet. 

Használat közbeni tapasztalatok: Felszívódás után enyhe dewy hatást kölcsönöz a bőrnek, tapintásra nem ragacsos, ellenben finom puha lesz tőle a bőr. Az alapozót szépen el lehetett rajta dolgozni, nem kukacoskodott, nap közben sem okozott gondot a kettő együttes használata. Mivel kombinált, zsírosodásra hajlamos bőröm van, napközben szükséges volt mattító púderrel végigmenni rajta, főként T-vonalban csillogtam ki.  

Előnyei: Többféle, széles spektrumú védelmet nyújtó fényvédőket tartalmaz, használatával valóban nem pirult meg egyszer sem a bőröm, továbbá pozitívuma, hogy tartalmaz B3-vitamint, ami nagyon jó hidratáló, pigmentfolt elleni összetevő és ígéretes öregedés elleni hatóanyag, valamint találunk benne hidratáló komponenseket és bőrnyugtató panthenolt is.

Maria Galland N°97 Cell’Defense Voile Anti-pollution Quotidien fátyol fluid (Fotó: Benecz Judit)

Amire érdemes figyelni: Bőröm a nyári melegben nem igényelte, hogy plusz hidratálót tegyek alá, úgy érzem, anélkül is kellő ápolást kapott a bőröm tőle. Felvitelt követően pár percet érdemes várni a sminkeléssel, hogy megfelelően felszívódjon, ami a meleg időben nekem arcsminkként csak egy leheletnyi alapozót, némi pirosítót és mattító púdert jelent. Ezek együttes használatával nem volt gond. 

Kiknek ajánlom: Mivel elsősorban ez egy fényvédő készítmény, a megfelelő védelem miatt igyekeztem belőle reggelente a kellő mennyiséget (egynegyed teáskanálnyi) eldolgozni a bőrömön. Ez a mennyiség úgy érzem, kombinált bőrömnek egy picit sok, így a készítményt elsősorban normál és száraz bőrűek számára ajánlanám. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top