nlc.hu
Trend

Színezett fényvédők arcra

Fényvédők, amik BB krémnek is szuperek

Védenek az UV-sugárzás ellen, szép egységessé teszik a bőrszínt és még hidratálnak is ezek a színezett fényvédők.

Ahogy fordulunk rá a nyárra, úgy válik egyre időszerűbbé a kérdés: milyen fényvédőt használjunk, amitől nem csillog diszkógömbként a fejünk, pláne, ha sminkelni is szeretnénk? Nagy melegben kín, ha a krémünk fullasztó érzetű, vagy ha lefolyik a fejünkről az alapozó, zsíros és kombinált bőrűek pedig mindezt hatványozottan is érezhetik. Bár az egyéni, kinek milyen arcápoló a komfortos és mennyire szeret sminkelni, mutatunk öt olyan színezett fényvédő újdonságot, amik felérnek egy BB krém tudásával és még hidratálnak is.

Arcápolás jó időben – tömören

Mivel bőrünk hidratálásáról a jó idő ellenére sem érdemes megfeledkezni, egy arcmosást követő, alap nappali rutin valahogy így néz ki:

hidratáló krém + fényvédő (+ alapozó).

Ez, akárhogy is számoljuk, (legalább) három terméket jelent, ha sminkelünk is, és éppen ezzel van a baj. Minél zsírosabb a bőrünk, annál kevésbé viseli el a krémes termékek rétegeit. Muszáj csökkenteni a mennyiséget, amire megfelelő opciót jelenthetnek a színezett fényvédők.

Nagyon fontos tudni velük kapcsolatban, hogy használatukkor a fényvédőkre vonatkozó aranyszabályt alkalmazzuk, vagyis ha valóban megfelelő fényvédelmet szeretnénk, 1/4 teáskanálnyit vigyünk fel az arcunkra. Ne úgy tekintsünk rájuk, mint alapozóra, egy borsónyi mennyiség nem véd rendesen az UV-sugárzásról, a „belőle kevés is elég, mert úgy is szép az eredmény” véleményeket eresszük inkább el a fülünk mellett. Emiatt azonban hatványozottan is számít, milyen a termék színe, hisz ezek a fényvédők egy-két árnyalatban érhetők csak el, miközben meglepően jó fedést tudnak biztosítani. Erős alapozóéval persze nem érnek fel, de ha jobban szereted a természetes, egységesítő hatást, nem fogsz bennük csalódni.

TIPP

Ha önmagában a színezett fényvédő hidratáló hatását kevésnek érzed, egy krém pedig már sok lenne alá, használj hidratáló tonert, szérumot vagy esszenciát. Ezek vízkönnyű állagú, nyomtalanul felszívódó arcápolók, amik megadják a hidratálást, mégsem képeznek érezhető réteget az arcodon.

Színezett fényvédő újdonságok 2022

Az idei kínálat szerencsére bővelkedik színezett fényvédőkben, minden nagyobb márka bemutatta a saját változatait a témára, ezekből hoztunk ötöt, amiket érdemes lehet nektek is kipróbálni. 

   

színezett hidratáló fényvédők

Színezett hidratáló fényvédők

Eucerin Sun Oil Control Színezett Napozó Krém-Gél SPF50

Eucerin Sun Oil Control Színezett Napozó Krém-Gél SPF50

Eucerin Sun Oil Control Színezett Napozó Krém-Gél SPF50

A márka Oil Control fényvédője megjelenése óta nagy kedvenc itthon, a Krémmánián például régóta a legnépszerűbb arcra való fényvédő, most pedig megjelent színezett társa, éppoly magas, SPF50-es védelemmel. Ez a faktorszám nyáron, hosszabb napon tartózkodás esetén is megfelelő védelmet nyújt, méghozzá az UVA és UVB-sugárzás teljes spektruma és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen is. Faggyútermelést szabályozó képessége éppoly jó, mint színezetlen társának, textúrája könnyed, krémes. Nagyon gyorsan felszívódó, ezért érdemes két-három részletben felvinni a bőrre, hogy színét szépen el tudjuk egyenletesen kenni a bőrön. Matt finisht nyújt, de nem fojtogatót, és ezt hosszú órákig tartja. Két árnyalatban érhető el, amik semleges-sárgás tónusúak. Pumpás kiszerelése kényelmes és higiénikus használatot biztosít.

Nivea Cellular Luminous 630 Színezett Nappali Arckrém SPF 20

Nivea Cellular Luminous 630 Színezett Nappali Arckrém SPF20

Nivea Cellular Luminous 630 Színezett Nappali Arckrém SPF 20

Színezett hidratáló krémként pozicionálta a márka, ám SPF20-as, széles spektrumú fényvédelme alkalmassá teszi rá, hogy a hétköznapokon fényvédőként is tekintsünk rá. Hosszas napon ücsörgéshez magasabb faktorszámú biztosabb választás, máskülönben ez is remekül védeni fogja a bőrödet. Könnyed fluid állagú a készítmény, selymes érzetű és kellően gyorsan felszívódik. Fedése enyhe-közepes, a bőrszínt szép egységessé teszi, és ami nagyon jó, a szárazabb részeket nem emeli ki. Egy árnyalatban érhető el, ami felvitelt követően szépen igazodik bőrünk színéhez.

La Roche-Posay Anthelios Színezett Ultra Fluid SPF 50+

La Roche-Posay Anthelios Színezett Ultra Fluid SPF 50+

La Roche-Posay Anthelios Színezett Ultra Fluid SPF 50+

A márka idei legnagyobb újdonsága a szabadalmazott MEXORYL 400 fényszűrő, amely jelenleg a leghatékonyabb fényszűrő az ultra hosszú UVA-sugarak ellen. Ez került bele a népszerű „Shaka” színezett változatába is, így biztosak lehetünk benne, hogy tökéletes védelmet nyújt az UVA- és UVB-sugárzással szemben is. Pozitívuma a fluidnak, hogy nem csípi a szemet, állaga pedig egészen folyékony, így könnyen terül (használat előtt fel kell rázni, ez fontos). Egy árnyalatban érhető el, ami megfelelően igazodik a bőrszínhez és szépen egységesíti azt. Zsíros bőrre is ajánlják, nem teljesen matt hatású, de a zsírosodást mégis sokáig tudja kontrollálni. Mivel gyorsan felszívódik, érdemes két adagban eloszlatni a szükséges mennyiséget a bőrön.

Bioderma Cover Touch Mineral SPF 50+

Bioderma Cover Touch Mineral SPF50+

Bioderma Cover Touch Mineral SPF50+

Faggyútermelést szabályzó összetevőkkel készült az új Bioderma fényvédő, amit kifejezetten zsíros és kombinált bőrre ajánlanak. Egy magas fedésű, tisztán ásványi fényvédőről van szó, természetesen széles spektrumú fényvédelemmel, faktorszáma alapján hosszabb napon tartózkodás esetén is megfelelő. Olajmentes és illatmentes a készítmény, nem csípi a szemet. Mattító hatása órákig tart, fedése egy jó BB krémmel felérő, és szépen el is lehet dolgozni a bőrön. Felszívódásához kell pár perc, ám utána érzetre könnyű, nincs kellemetlen maszkhatás, esetében két árnyalatból választhatunk.

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily színezett fényvédő

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily színezett fényvédő

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily színezett fényvédő

A márka színezett fényvédője egy, univerzális árnyalatban érhető el. Fényvédelme magas és széles spektrumú, alkalmas rá, hogy a nyári, szikrázó napsütésben is majd óvja bőrünket az UVA- és UVB-sugárzás káros hatásai ellen. Állaga egészen híg, fluid jellegű, használat előtt fel kell rázni, majd három pumpálásnyit érdemes az arcon eloszlatni. Gyorsan felszívódik, de arra van idő, hogy szépen eloszlassuk, ez nem csak a fényvédelem, de a szín szempontjából is fontos. Bőrtónust egységesítő hatású, matt, de nem kellemetlenül matt eredményt ad, a száraz részeket nem emeli ki. Nagyobb pattikra szükség lehet némi korrektorra, máskülönben a hétköznapokra abszolút elegendő a fedése. Érzetre kényelmes viselet, ragacsosság nem jár vele.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top