Trend

20 év után visszatért a legendás sportcipő

Újra itt a cipő, melyet Britney Spears lábain ismert meg a világ.

Különleges kollekcióval ünnepli az idén 20 éves Energy modell évfordulóját a Skechers: visszahozza a márka egyik legendás modelljét, amely nem kisebb személyiség, mint Britney Spears lábain vonult be a világ köztudatába. Az EnergySneaker 1999-es megjelenésekor pillanatok alatt alapdarabbá vált. A klasszikus fehér modell egyaránt ideális mindennapi viseletre, valamint tökéletesen párosítható mindenféle stílusú szetthez. A kultikus forma visszatérte pedig csak a kezdet, a Skechers ugyanis az év folyamán további színösszeállításokkal örvendezteti meg az Energy-rajongókat!

Skechers Energy

Skechers Energy

A cipőt bemutató sajtóeseményen egyedi grafikáival tette különlegessé a modellt Oláh Anna, az Anna Amélie tervezője.

Oláh Anna igazi kreatív közegben nőtt fel: édesanyja festő-, apukája ötvösművész, a testvére pedig formatervezőnek tanul. Mivel a szülei hagyták, hogy azt csinálja, amihez kedve van, Anna a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil- és bőrszakára jelentkezett, és 2010-ben el is végezte azt. Egy évvel később megalapította saját márkáját, az Anna Amélie-t.

„Anyukám bőrdíszműves is, és csodálatos táskákat készített. Imádtam a műhelyünkben lenni, nagy hatással volt rám az a miliő. A táska a divatipar jolly jokere. Azért is fantasztikus, mert mindenkinek szól, és könnyen feldobhatjuk vele a hétköznapi viseletet vagy akár egy egyszerű ruhát is” – mesélte Anna, akinek egyedi táskái már a kezdetekben is hatalmas sikert arattak.

Skechers Energy Oláh Anna

Oláh Anna munka közben

De nemcsak a különleges modelljei, hanem a grafikái is sikeresek, pedig eredetileg csak hobbiból rajzolt.

„Ez egyfajta terápiás foglalkozást jelentett és jelent számomra. Amikor mérges vagy boldog vagyok, azt érzem, hogy le kell ülnöm alkotni. 2017-ben aztán létrehoztam egy Instagram-oldalt, amire elkezdtem feltenni a munkáimat, és én magam csodálkoztam a legjobban, hogy mennyi megkeresést kaptam. Így szépen, lassan elkezdtem ezzel is komolyabban foglalkozni, és megszületett az Anna Amélie Lines. Tehát már nemcsak táskákat készítek, hanem rajzolok is – akár hatalmas falakra vagy épp most cipőkre, emellett workshopjaim is vannak.”

Mivel Anna vonalvezetése és rajzai valóban nagyon egyediek, a Skechers is felfigyelt a tehetséges dizájnerre. Anna nagyon örült, hogy a népszerű cipőmárka megkereste, és együtt dolgozhat velük. Szerinte egyszerűen csodálatos ez az együttműködés, a márka modelljei pedig szuper kényelmesek. Mindezt saját tapasztalatból is mondja, hiszen hosszú órákat szokott állni a tervezőasztala mellett.

„Hatalmas rajongója lettem a Skechersnek! Örök szerelem” – jelentette ki határozottan Anna, aki a Skechers exkluzív rendezvényén varázsolta az Energy Sneakereket még egyedibbé a rajzaival.

Skechers Energy Oláh Anna

Skechers Energy, Oláh Anna grafikáival

„Soha nem csinálok vázlatot. Az eseményen is mindenkivel beszélgettem kicsit, hogy ki mit szeretne a cipőjére, és egy közös gondolatmeneten elindulva készítettem el a grafikáimat. Ahhoz, hogy jól sikerüljön egy munka, bizalom kell. Az együttes ötletelgetésből nagyon jó dolgok születhetnek, legyen szó egy cipőről vagy egy óriási falról.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top