Trend

Majdnem elveszítette a karját, miután húsevő baktérium támadta meg a manikűrösnél

Jayne Sharpot egy necrotizing fasciitis nevű ritka betegséggel diagnosztizálták, miután meglátogatta az egyik manikűrös szalont Knoxville közelében, Tennesseeben.
kéz öreg fiatal segítség

Jayne Sharp röviddel azután, hogy hazaért a szépségszalonból, eleinte csak a hüvelykujjában érzett szokatlan lüktetést. Ez hamarosan olyan elviselhetetlen fájdalomig fokozódott, hogy be kellett vinni a sürgősségire. Hamar kimutatták nála a necrotizing fasciitist, ismertebb nevén az agresszív húsevő baktériumot, ami megtámadta a bőrét.

„Ha nem vesszük észre időben, és nem ismerjük fel, hogy valójában húsevő baktériummal van dolgunk, Jayne könnyen elveszíthette volna az ujját vagy akár az egész karját is”nyilatkozta a Mirrornak Dr. Udit Chaudhuri, a nő kezelőorvosa. A doktor hozzátette, betege mindeközben cukorbetegségben is szenved, ami csak súlyosbította a helyzetet.

Jayne Sharp azóta számtalan operáción esett át, amióta megkapta a diagnózisát, amit még időben sikerült megfékezni.

A szalonban nem sokkal az eset után a hatóságok vizsgálatot tartottak, de mindent a legnagyobb rendben találtak. A magyarázat valószínűleg az lehet, hogy a húsevő baktérium elképesztően ritkán csap le, évente 20 ezerből egy embert érint az Egyesült Államokban. Azok, akiknek gyengébb az immunrendszere vagy immunhiányos állapotban vannak, nagyobb eséllyel válnak a betegség áldozataivá.

(Képünk illusztráció)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top