Aktuális

Megvágta a lábát szőrtelenítéskor, amputálni kellett

Miután megvágta a lábát borotválás közben, húsevő baktérium jutott be a sebbe, és súlyos fertőzést okozott.

Tanya Czernozukow lábát amputálni kellett, olyan szinten elfertőződött. A 43 éves brit anyukának eszébe se jutott, milyen súlyos egészségügyi problémái lehetnek abból, hogy megvágta a lábát a borotvával.

Amikor már érme méretűvé vált a sebe, édesanyja noszogatta, hogy keresse fel a háziorvosát, de Tanya csak leintette. Fél évvel később már duplájára nőtt a seb, sőt kilyukadt. Mint kiderült, húsevő baktérium jutott be a sebbe, ami egyre rosszabb képet festett. Az orvosok 2 és fél éven keresztül különböző kezelésekkel igyekeztek megfékezni az agresszív fertőzést, de semmi sem segített. Kénytelenek voltak amputálni a nő lábát.

Szerencsére a műtét megállította a fertőzést. Tanya azóta viszont retteg, amikor a másik lábát borotválja, nem akarja azt is elveszíteni.

„Csak egy kis vágás volt, nem tudtam, hogy ekkora baj lesz belőle. Már ezer alkalommal megvágtam a lábamat borotválás közben. Ahogy máskor, most is rátettem egy papírzsepit, hogy csillapítsam a vérzést. Pár hét múlva azonban már az egész lábszáram zöldes-feketés színű volt, és iszonyúan fájt. Fájdalomcsillapítókon éltem. Olyan volt a lábam, mintha üszkösödne” – mesélte.

Az amputáció után Tanya 5 hónapot töltött kórházban. Reméli, minél előbb kap lábprotézist, az nagyban megkönnyítené a mindennapjait. 

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top