Trend

Plus size énekesnő tarolhat a Grammyn

Nyolc kategória: ő a jövő évi Grammy-csúcstartója – és túlsúlyosan is szép!

Amióta bejelentették a 2020-as Grammy-díj jelöltjeit, mindenki a tizenhét éves „csodagyerekről”, Billie Eilishről áradozik. Ő ugyanis minden idők legfiatalabbja, aki mind a négy fő Grammy-kategóriában (legjobb dal, legjobb album, az év dala és a legjobb fiatal előadó) esélyes. De van itt más rekorder, akinek pályája már most példaértékű – hívja fel a figyelmet az Index cikke. Ő Lizzo (vagyis Melissa Viviane Jefferson), a testpozitivitás szószólója, minneapolisi énekesnő. Idén a legtöbb, nyolc kategóriában őt jelölték annak ellenére, hogy globálisan még mindig nem számít első vonalas hírességnek. (A díjátadót 2020. január 27-én tartják majd Los Angelesben.)

Fotó: Profimedia

Gyerekkora meglehetősen hányattatott volt, viszont kitartóan kereste az útját, és rengeteg áldozatot hozott érte. Remekül énekel és rappel, valamint fuvolázik.

Ahogy az Index cikke fogalmaz: Lizzo nem kifejezetten az a tipikus popsztár testalkat. Ő azonban nem igyekezett alkalmazkodni a show-biznisz elvárásaihoz, mint mondja, így érzi jól magát, így tartja a testét gyönyörűnek. Ugyanígy öntudatos származásával kapcsolatban.

„Túlsúlyos fekete nőként Lizzo a popzenén keresztül talált meg önmagát, és aztán a mai, jóval toleránsabb világban a számításait is. Az elfogadást hirdető woke korszakban marketing szempontból is elég jól működik, hogy az egyforma  – a 90-es évek szlengjével szólva – cicababák helyett egy molett, de vagány nőtől ájulnak el a fiatalok” – írja az Index. „És ebben nincs semmi meglepő, hiszen egy átlagembernek sokkal könnyebb egy adottságait és szépséghibáit felvállaló előadóval azonosulnia, mint egy tökéletes Victoria Secret-modellel. Lizzo minderre még rá is tesz egy lapáttal azzal, hogy háttértáncosnak kizárólag plus size nőket alkalmaz.”

Le a kalappal előtte!

Végül a Truth Hurts című szám hozta meg számára az áttörést. Azóta egyértelmű: a mai fiatalság már nem vevő a futószalagon legyártott előadókra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top