nlc.hu
Trend

Lizzo méregtelenítő diétája

Detoxdiétát osztott meg Lizzo, őrjöng az internet

A plus size énekesnő méregtelenítő diétája finoman szólva megosztotta a rajongókat. Végigvesszük a pro és kontra érveket.
Lizzo

A hír: Lizzo, a rendkívül sikeres, a pozitív testképért és a másik és saját testünk tiszteletéért harcoló énekesnő megosztotta TikTokon tíznapos méregtelenítő diétáját. Az internet felrobbant, a rajongók fele szokás szerint betámadta, a másik fele megvédte őt. Erről a videóról van szó:

@lizzo

practice safe detoxification y’all.

♬ mario sound – mandycap

Mi a baj az elsőre ártalmatlannak tűnő videóval?

  • Lizzo eddig arról beszélt, mindenkinek a saját döntése, mit művel a testével. Ezzel most arra buzdítja rajongóit, hogy méregtelenítsenek és fogyókúrázzanak.
  • A fogyókúra-kultúra káros és (átvitt értelemben) mérgező: betarthatatlan elvárásokat támaszt, hamis szépségideált sugall és megutáltatja velünk saját testünket.
  • A méregtelenítés ráadásul ebben a formában tudományosan kamu; lehet, hogy az italok, amin Lizzo tíz napig élt, amúgy egészségesek, de hogy mérgeket nem vezetnek ki a testből, az tuti.
  • Mérgeket amúgy nem is kell kivezetni a testből, megoldja az azt magától is, köszöni szépen.

Miért lehet mégis igaza Lizzónak?

  • Eddig arról beszélt, mindenkinek a saját döntése, mit művel a testével. Például az is, hogy méregtelenít és fogyózik.
  • Konkrétan jót tesz neki egy végigivott, -zabált és -stresszelt november után.
  • Ez csak egy szerencsétlen léböjtkúra, mi a franc baja van mindenkinek?!

Ez utóbbiakról maga Lizzo beszél egy újabb videójában, amelyben elmondja: a november minden szempontból húzós volt, szeretett volna visszatérni az eredeti állapotokhoz. Sikerült neki és erre büszke, ráadásul jobban érzi magát; normális esetben tényleg szégyellné magát, de erre most tényleg szüksége volt, most megint az a bad bitch, akinek érezni szereti magát.

Kiemelt kép: Steven Ferdman/Getty Images

Még több Lizzo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top