Trend

„Szülés után porig alázott a férjem”

Egy olvasó meséli el, milyen az, ha a férj nem segít, csak követel.

Elég kiakasztó, ha kisgyerek mellett a férj nemhogy nem segít, hanem még ront is a helyzeten azzal, hogy követel. Rövid, de velős olvasói tapasztalatot mutat az Anyám Borogass caféblog:

„Senki nem készíti fel a nőket arra, hogy szülés után a férjek még le is alázhatják őket egy kiszolgáltatott helyzetben: például ha sír a gyerek, a nő a hibás. Bármi történt, ami a férfi nyugalmát megzavarja, a feleség a hibás. A gyerek meg csak maradjon csöndben, ne kelljen érte áldozatot hozni, és játsszon magában, apa pedig hadd nézze a tévét, vagy épp sörözzön-borozzon, és legyen nyugodt élete. Persze ha társaságban van a család, idilli a kép: apa öleli a gyereket, játszik vele, szép a feleség, fogják egymás kezét, de otthon terror van, mert apa fáradt, és csönd legyen. Mindig minden, ami rossz, a feleség hibája, még ha a döntés közös volt is. A férjek olyanok, mint a hisztis, nagy gyerekek. Azt mondják, anya csak otthon van, nem csinál semmit. Az nem számít, hogy nem alszik soha. Az sem, hogy egy szabad napja sincs. De mi menjünk el  itthonról, amikor apának szabadnapja van, mert velünk csak nyűg lenni, úgy nincs csend. Pici babával a kezemben sírunk a gyerek ágyán, mert apa csak kiabál hogy csend legyen, mert kikészült a munka miatt.”

A teljes történetet az Anyám Borogass Caféblog oldalán olvashatod. 

(Kiemelt kép: illusztráció, Profimédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top