Trend

Rémálmokat okozó macskák árasztják el Japánt

Megszokhattuk már, hogy ha valami Japánból érkezik, az minimum különleges, de inkább fura. Ami azonban most következik, az még ezen a skálán is kifejezetten erős.

Nem is elég idült, sokkal inkább elborult macskarajongónak kell lenni ahhoz, hogy valaki lecsapjon egy japán művész, Pico Miho alkotásaira, aki néhány évvel ezelőtt kezdett különleges kézitáskák, ridikülök tervezésébe és gyártásába. A helyenként szinte kísérteties táskák ugyanis többé-kevésbé élethű macskákat formáznak meg, sőt, a méretüket tekintve is nagyjából akkorák, mint egy kifejlett cica

A művész műszőrméből, kézzel készíti az alkotásait, amelyek között akad „egész alakos” macskát formázó hátizsák:

Láb nélküli, kis jóindulattal fekvő macskára emlékeztető ridikül:

Ilyenből többféle is van, zavarba ejtően élethű végbélnyílással:

De még olyan, jobb sorsra érdemes műmacskák is akadnak, mint az alábbi páros, ahol a művész még az úgynevezett heterochromia jelenségét is hűen ábrázolta: ez az, amikor egy embernek vagy egy állatnak eltérő színűek a szemei. 

Ráadásul a macskatáskák nem holmi piaci bóvlik: Pico Miho ugyanis minden egyes darabot 78 különálló alkatrészből szerel össze. A kreációi viszont teljesen egyediek, így nem kell attól tartani, hogy ugyanaz a műmacska szembejön az utcán. Igaz, ennek ára is van, egy-egy darabért ugyanis 950 dollárt, azaz bő 295 ezer forintot kell kifizetni. 

Ez a macska még valódi, de a többi... (Fotó: Getty Images)

Ez a macska még valódi, de a többi… (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top