Trend

Hajfonatok készítése lépésről lépésre – ezekkel a videókkal sikerülni fog

Kifognak rajtad a hajfonatok? Mutatjuk, hogyan sikerülhet elkészíteni a legnépszerűbbeket.

Hajat fonni nem egyszerű, sokszor érezhetjük úgy, tőből esnek le az ujjaink, és a kiöltött nyelv sem segít, hogy rendesen megfogjuk a tincseket. Pedig némi gyakorlással (és egy kis trükkel) a leglágyabb gyerekhaj is megszelídíthető és garantáltan mi leszünk otthonunk sztárjai, ha megtanuljuk a lenti pár fogást. Sőt, arra az esetre is felkészültünk, ha valaki saját magának készítene látványosabbat egy sima copfnál, mutatjuk a YouTube legnépszerűbb hajfonást tanító videóit, melyekből minden lépést jól láthattok.

1. Többsoros vízesés hajfonat

A YouTube legnépszerűbb hajfonásos videói egy amerikai anya–lánya párosnak köszönhetők, a többsoros vízesés fonatot bemutatót már több mint 36 milliószor megnézték. Egyetlen videó áll előttük a ranglistán, a szintén tőlük származó, 39 millió megtekintésnél járó Elza kontyos kisfilm (belinkeljük azt is, úgy sejtjük, érdekes lehet). 

2. Francia fonat

A francia fonás igaz, hogy csak egy lépéssel bonyolultabb a sima hármas fonat elkészítésénél, mégis sokunkon kifoghat, hogy pontosan hol is kezdjük a fonást és milyen irányból, mekkora tincseket tegyünk hozzá, hogy az eredmény szép legyen. Nos, a YouTube legnépszerűbb videója a témában a lenti, 30 millió megtekintés fölött járó tutorial, ami amiatt is érdekes, hogy készítője saját magán mutatja be a lépéseket, így láthatjuk, miként kell tartani kezeinket, ha magunknak is elkészítenénk ezt a típust.

3. Oldalsó fonat készítése

Ne rettentsen el senkit a háttérben megbúvó kupis szoba látványa, ez a lány tényleg jól bemutatja, miként tudunk magunknak oldalsó fonatot készíteni úgy, hogy azzal csak az elöl lévő hajunkat formázzuk, a többit pedig kibontva viseljük. Videóját már közel 16 milliószor megnézték, bőven a legnépszerűbbek között található.

4. Francia kötél fonat

A francia fonásból ismert, tincseket hozzáadó lépésekkel kombinált ez a kötél fonat, ami valójában csak jóindulattal nevezhető fonásnak, hisz mindössze két tincs látványos tekergetéséről van szó. A lenti videó alapján ráadásul egészen egyszerűnek tűnik elkészíteni, miközben a látvány igazán magért beszél.

5. Halszálka fonás

Lépésről lépésre instruálja végig a népszerű halszálka fonás elkészítését ez a videó, az angolul tudókat pedig még leírás is segíti, de valójában a közeli felvételeknek köszönhetően jól látható nélküle is, miként készül ez a frizura. Bő 13 milliószor tekintették már meg ezt a tutorialt is, nem csoda, felesleges sallang nélkül mutatja be a lépéseket. 

+1 Trükk

Fontos, hogy a hajat először teljesen átfésüljük, megszabadítsuk minden gubanctól, ennyi azonban nem biztos, hogy elég ahhoz, hogy kezelhető legyen a hajtömeg, pláne, ha a kislányok puha, selymes frizurájáról van szó. Megoldás lehet erre, ha nedves hajkefével utolsó lépésként átfésüljük a hajat, de ha attól félünk, hogy megfázik a gyerek feje, eloszlathatunk egy kicsi, kimosást nem igénylő hajkondicionálót, de a kifésülést megkönnyítő készítmények, esetleg egy pici hajhab is segítségünkre lehet.

Még több frizuratipp:

Bemutatjuk a YouTube legnépszerűbb hajfonást tanító videóit, nektek is segítségetekre lesznek.

Bemutatjuk a YouTube legnépszerűbb hajfonást tanító videóit, nektek is segítségetekre lesznek. (Fotó: Getty Images/magda_istock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top