Trend

Rasszizmussal vádolják a világ egyik legmenőbb divatfotósát

Egy gyerek enyhén necces üzenetét posztolta Instagramjára Glen Luchford.

Egy kilencéves gyerek házi feladatát posztolta Instagramján Glen Luchford világhírű divatfotós, aki a legnagyobb divatházakkal dolgozott együtt – írja a 24.hu. Mindössze egy (helyesírásilag kifogásolható) mondat az egész, úgy szól, hogy 

Emlékeztess, hogy bosszút álljak azon a férfin Kínában, aki megevett egy denevért és elkezdte ezt az egészet.

View this post on Instagram

@_glen_luchford , who is giving you career advice during this quarantine? As a photographer for some of the world’s biggest brands—many being luxury—it’s not the smartest move to be posting racist sentiments about a country that’s the world’s most important luxury market (and the first to start recovering from the COVID-19 crisis). Some of the photographer’s recurring clients include @gucci, @calvinklein , @lanvin , and @mango … but maybe not for much longer. • #covid_19 #coronavirus #covid #covid19 #racism #racist #photographer #photography #bat #fashionphotography #fashionphotographer #glenluchford #gucci #calvinklein #lanvin #mango #luxury #fastfashion #adcampaign #model #parenting #china #chinese #news #fashionnews #virus #viral #quarantinelife #quarantine #dietprada

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada) on

A feladat lényege pedig az volt, hogy a kisfiúnak írnia kellett egy levelet jövőbeli önmagának. A fotóst, aki az erről készült képet posztolta, most rasszizmussal vádolják, dühös üzenetek ezreit kapja, és nem biztos, hogy a közeljövőben bárki dolgozni szeretne majd vele. Luchford törölte ugyan a posztot, de addigra már közölte azt a Diet Prada Instagram-oldala is, a kár tehát megtörtént. 

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Gucci

Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images for Gucci

Azon lehet vitázni, tényleg rasszista-e az üzenet (innen nézve inkább fárasztóan vicceskedő és szükségtelen), az viszont tény, hogy Kína a divatipar legnagyobb fogyasztója, így nem volt túl okos húzás pont őket hergelni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top