nlc.hu
Trend
Divatba jött a koronavírus-frizura a legnagyobb kenyai nyomornegyedben

Divatba jött a koronavírus-frizura a legnagyobb kenyai nyomornegyedben

Nem csak aktuális, de olcsóbb is, mint más hajviseletek.

Koronavírust formázó hajviselet jött divatba Kenya legnagyobb nyomornegyedében, a Nairobiban található Kiberában. A hajviselet nem csupán a dizájn miatt népszerű, hanem azért is, mert elkészíttetni is sokkal olcsóbb, mint más frizurákat. A helyi fodrászok nagyjából 150 forintnak megfelelő összeget kérnek érte, míg más felkapott frizurákért átszámítva 1000-1500 forintot is ki kell fizetni.

“Ez a hajviselet sokkal megfizethetőbb az olyan szülők számára, mint én, akik nem engedhetik meg maguknak a drágább frizurákat, de szeretnék, ha a gyerekeik stílusosan néznének ki” – mondta egy anya a Reutersnek.

Koronavírus-frizurát viselő gyerekek Nairobiban

Koronavírus-frizurát viselő gyerekek Nairobiban (Fotó: Donwilson Odhiambo/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

“Néhány felnőtt nem hiszi el, hogy a koronavírus létezik, a legtöbb gyerek viszont szívesen mos kezet és visel maszkot. Sok felnőtt nem teszi meg, ezért is álltunk elő a koronavírus-frizurával” – mondta Sharon Refa fodrász. 

A hasonló, tüskés frizurák egyébként nem számítanak teljesen újdonságnak, hiszen régebben divatban voltak, ám az elmúlt években visszaszorultak. A járvány apropóján azonban most reneszánszukat élik.

via

Így hat a divatra a koronavírus:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top