Trend

Az auschwitzi rabruhára erősen hasonlító szettet árult a Gap

A Gap online üzleteiben kapható a csíkos uniformis jellegű ing, amiről sokan úgy gondolják, hogy feltűnően hasonlít az egykori auschwitzi koncentrációs tábor fogvatartottainak egyenruhájára.
Az auschwitz-i börtönruhára erősen hasonlító Gap ing kicsapta a biztosítékot.

A Gap legújabb kollekciójának egyik darabját, az auschwitz-i koncentrációs tábor egykori rabruháira erősen hasonlító inget ráadásul sikerült a „Camp shirt”, vagyis tábori ing névre keresztelni. Az egyelőre nem derült ki, hogy a felkavaró ruhadarab mikor került fel a Gap webáruházaiba, az viszont egészen biztos, hogy a botrány csütörtökön tört ki, és azóta is hízik a Twitteren, illetve szerte az interneten.

Voltak, akik teljes mértékben elítélendőnek, mások teljesen érthetetlennek tartják a koncepciót, hogy a Gap által piacra dobott, szürke csíkos ing és az auschwitz-i koncentrációs táborba zárt rabok viselete közt feltűnő hasonlóságot fedezhetünk fel. 

Úgy tűnik, a felháborodás megtette a maga hatását, és az ing már péntek reggelre eltűnt a Gap webáruházából, és a márka kanadai oldaláról. Miközben a „tábori ing” más színösszeállításban még mindig elérhető volt a Gap brit weblapján.

Miközben a márka mentségére legyen mondva, a Camp shirt egy 9nálló műfaj megjelölése, egy adott típusú inget jelent rövid ujjakkal, illetve egy speciális mély gallérral, és rengeteg márka árulja.

A Fox news-nak maga a Gap szóvivője is megerősítette, hogy az említett, vihart kavaró inger már valóban elkezdték eltávolítani az online boltjaikból, továbbá komolyan elnézést kért a cég nevében a tévedés miatt: elmondta, sosem állt szándékukban bárkit is megbántani, a holokauszt súlyos trauma, egyben tragédia szerintük is, pusztán véletlen, szerencsétlen egybeesésről van szó. A hibát igyekeznek korrigálni, és nagyon sajnálják, ami történt.

(via)

Még több súlyos divatbaleset az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top