Árverésen kelt el a világ legdrágább használt cipője: Michael Jordan kosarazott benne

Hercsel Adél | 2020. Május 18.
Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki az, aki rekord összeget fizetett az árverésen a Nike Air Jordan 1S kollekció legendás darabjáért, amiben anno minden idők legsikeresebb NBA sztárja játszott.

Rekord 560 ezer dollárért (kb 183 millió forint) csapta le valaki utoljára harmadszor a Sotheby’s aukciósház árverésén minden idők legsikeresebb kosárlabdázójának egykori sportcipőjét. Az aukción elkelt Nike Air Jordan 1S kollekció legendás darabját Michael Jordan 1985-ben viselte egy mérkőzésen.

A Sotheby’s aukciósház vasárnapi közleménye szerint Michael Jordan cipőjének kikiáltási ára 150 ezer dollár (49 millió forint) volt. Végül az aukció során az összeg gyorsan emelkedett: egyszerre négy kontinensről is érkeztek ajánlatok. Az végül nem derült ki, hogy a cipőt ki vette meg, miután a vásárló szeretett volna névtelen maradni.

Az 560 ezer dolláros ár rekordnak számít, ennyit még soha nem fizettek árverésen egy pár cipőért – írja az MTI. Azt már mi tesszük hozzá, hogy a cipő relikvia értékét most valószínűleg növelhette, hogy a Netflix pont ma mutatja be a Last Dance című dokumentumfilm-sorozat két záró epizódját, amely a Chicago Bulls csúcskorszakának állít emléket, a főszerepben természetesen Michael Jordannal. A sorozat, amely elsősorban az 1997-98-as „záró” szezonra koncentrál, nem véletlenül lett elképesztően sikeres itthon is, szerintünk is érdemes belenézni.

Úgy tűnik, egy cipő sosem lehet “elég drága”: 

Exit mobile version