Trend

Szépségtrükk: ezek a jégkockák segítenek a pattanásokon és a sötét karikákon

Gondoltad volna, hogy a jégkockákat nemcsak a poharadba, hanem arcodra is teheted? Mutatunk szépségtrükköket jégkockával, hogy még szebb legyen az arcbőröd.

A hűtőszekrényt nemcsak akkor szeretjük, amikor épp az aktuális nasit akarjuk kienni belőle, vagy ha hideg italra vágyunk, hanem akkor is, ha az arcunknak lenne szüksége egy kis szépségtrükkre. Ugyanis a jégkockákkal csodákat lehet tenni, főleg, ha belefagyasztunk zöldséget, gyógynövényt vagy épp zöld teát is.

5 szépségtrükk jégkockába zárva

1. Uborka+méz a tisztításért

Az uborka természetesen és gyengéden ápolja a bőrt, ezért a szépségtrükkök állandó főszereplője szokott lenni. Ha egy kíméletes, de alapos arctisztításra vágynánk, akkor fagyasszuk jégkockába. Ehhez az uborkát pürésítjük, adunk hozzá egy kevés citromlét és mézet, majd ezt tesszük a jégkockatartóban a mélyhűtőbe. Mielőtt használnánk az így kapott uborkakockákat, hagyjuk 30 másodpercig állni szobahőmérsékleten, majd finoman dörzsöljük át vele az arcunkat és a nyakunkat. Hagyjuk fenn a bőrön száradni 5-10 percig, utána langyos vízzel mossuk le.

Uborka lefagyasztva

Pürésített uborkából is készülhet jégkocka (fotó: Getty Images)

2. Zöld tea a puffadt szemek ellen

A kedvenc szépségtrükkjeink közé tartozik a zöld teás jégkocka, ami csodásan rendbehozza a puffadt szemeket. Főzni kell hozzá egy jó erős zöld teát, amit jégkockatartóban lefagyasztunk. Amikor puffadást vagy sötét karikákat észlelünk a szemünkön, csak elő kell venni egy kockát és gyengéden átmasszírozni vele a területet.

3. Pattanásra is tökéletes

Főleg menstruáció előtt szoktak támadni a pattanások, ilyenkor jól jön a natúr jégkocka, amivel azonnal enyhíthetjük a pirosságot és a fájdalmat. Ne tegyük közvetlenül a pattanásra, inkább egy kis zacskóba csavarva alkalmazzuk, így tartsuk öt percig a kérdéses területen.

4. Aloe verás jégkocka leégés ellen

Nyár jön, a leégés időszaka, amikor már elég, ha tíz percet vagyunk a napon, máris fájdalmasan megpörkölődhet a vállunk vagy a nyakunk. Ilyenkor bevethetjük az aloe verás jégkockás szépségtrükköt: aloe vera gélt tegyünk a jégkockatartóba, fagyasszuk le, és ha megpirul a bőrünk, akkor azonnal enyhülést hozhat a használata.

Aloe vera jégkockába zárva

Aloe Verát is tehetünk a jégkockába (fotó: Getty Images)

5. Arcmasszázs levendulával

Az arcmasszázs a kozmetikusnál eltöltött idő legjobb része, de otthon is kényeztethetjük magunkat vele. Kevés relaxálóbb dolgot tudnánk elképzelni. Ehhez szükség lesz egy marék jégkockára, rácsepegtetünk levendulaolajat, belecsavarjuk az egészet egy tiszta kendőbe, és ezzel masszírozzuk át az arcunkat és nyakunkat. Természetesen lefagyaszthatjuk a levendulaolajjal együtt a vizet a jégkockatartóban, úgy még egyszerűbbé tesszük a saját arcmasszázsunkat.

via

A hajadat is turbózd fel ezekkel a trükkökkel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top