Trend

Fogadjunk, hogy ezeket a biciklis útvonalakat még nem ismerted!

Merre bringázzunk Budapesten, ahol kevésbé ismert természeti vagy építészeti látnivalók várnak ránk?

A koronavírus-járvány világszerte, így nálunk is a biciklis közlekedés fellendülését hozta, ez pedig olyan vívmány, amit a járvány lecsengése után is érdemes lehet beépíteni a mindennapjainkba. Ezt támogatja a Kerékpárosklub új térképe is, amelyen bárki által, bármilyen kerékpárral bejárható városi bringaútvonalakat tüntettek fel.

A bringakörök kevésbé ismert természeti vagy építészeti, kulturális látnivalókat fűznek fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-s hídtól a déli M0-s hídig. A területi szervezeteik és szakmai partnereik segítségével elkészített Budapest Bringakörök térképén a természetes és épített örökséget, a zöldben vagy épp a Duna mentén vezető, sőt új bringasávokat is feltüntették.

Új biciklis túraútvonalak a térképen (Fotó: Pexels.com)

Új biciklis túraútvonalak a térképen (Fotó: Pexels.com)

Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat is. Érdemes belenagyítani a térképbe, mert több útvonal részben fedi egymást – így könnyebb elindulni egy úton és folytatni egy másikon. A rétegek (Városi túrák kezdőknek, Külvárosi túrák, Budapesti Zöldutak, Budapest 100) tetszés szerint ki és bekapcsolhatóak – olvasható a Kerékpárosklub közleményében.

A térképet itt lehet böngészni.

Biciklizés az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top