Trend

Szamurájkard, balta, gázgyújtó – Bizarr hajvágási technikák

Szamurájkard, balta, gázgyújtó - akadnak fodrászok, akik többek között ilyen eszközöket használnak a hajvágáshoz. Te be mernél ülni a székükbe?

Szamurájkarddal

Alberto Olmedo spanyol fodrász olló helyett szamurájkardokkal vág hajat. Azt mondja, ezzel a hajvágási technikával tökéletesen egyformán tudja levágni vendégei tincseit mindkét oldalon. Igaz, azt maga is elismeri, hogy a módszer kissé kézépkori. 

Baltával

Az orosz Daniil Istomin néhány éve megunta a szokványos, ollóval való hajvágást, és izgalmasabb technikákkal kezdett próbálkozni, például egyszerre két ollóval, illetve bekötött szemmel is vágott hajat. Aztán rátalált a baltára. Úgy véli,  a baltával sokkal könnyebb dolgozni, mivel egyetlen csapással annyi hajat lehet levágni, mint ollóval tíz nyisszantással. Mindehhez persze rendkívül éles baltára van szükség. 

15 ollóval, egyszerre

Sadiq Ali pakisztáni fodrász egyszerre 15 ollóval vágja vendégei haját. Ezzel a módszerrel egy hajvágás alig 20 percbe telik, és Ali mindössze 2 dollárt kér érte. A férfi 15 éve dolgozik fodrászként, a sokollós technikát pedig 5 éve tökéletesíti. Célja, hogy 16-ra emelje az ollók számát, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe.  

Izzó vasakkal

Wang Weibu kínai fodrász az egyik utolsó, aki az ősi Dahuojia hajvágási technikát gyakorolja. A vasból készült, speciális eszközt tűzön forrósítja fel, ollóként használja azt, majd a megmaradt hajon végig is húzza, ezzel formázva a frizurát. A végeredmény akár három hónapig is tartós, anélkül hogy hajformázó termékeket kellene használni. 

Gázgyújtóval

Egy gázgyújtó segítségével felgyújtja vendégei haját a fodrász, majd égés közben fésüli azt, így eltávolítva a tördezett hajvégeket. Ázsiában régóta használnak hasonló technikát, Európában az egyik ismert képviselője Kadir Demirel, aki Hollandiában üzemeltet szalont. A módszert hagyományosan a tetvek kiégetésére használták, amikor még nem volt rá gyógymód, illetve használták még a haj formázására és puhítására, amikor még nem létezett hajszárító.

Gázgyújtós hajvágás Kadir Demirel szalonjában

Gázgyújtós hajvágás Kadir Demirel szalonjában (Fotó: Kapsalon Istanbul / Caters News / Caters News / Profimedia)

Még több hajvágás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top