Trend

Ez lenne a jövő? Futurisztikus szkafandert mutattak be a koronavírus ellen

Nemcsak passzív védelmet nyújt a koronavírus ellen a futurisztikus szkafander, hanem beépített levegőszűrővel is rendelkezik.

Bármelyik tudományos-fantasztikus filmben megállna a helyét az szkafander, amelyet a koronavírus elleni védelemre fejlesztett ki egy kanadai cég.

VYZR Technologies fejlesztését bárhová magával viheti az ember, mert tulajdonképpen egy hátizsákról van szó, amelyet néhány mozdulattal át lehet alakítani egy kórokozók ellen védő felsőruházattá.

koronavírus szkafander

Így néz ki a koronavírus ellen kifejlesztett futurisztikus szkafander (Fotó: VYZR Technologies)

Ráadásul a BioVYZR nevű szkafander nem csak passzív védelmet nyújt, hanem beépített levegőtisztító berendezéssel is rendelkezik a vírusok, baktériumok, allergének és szennyező anyagok kiszűrésére. A beépített akkumulátorral akár 12 órán át is működik a légtisztító.

koronavírus szkafander

Futurisztikus szkafander a koronavírus ellen (Fotó: VYZR Technologies)

A cég elsősorban azokra a helyekre ajánlja a védőfelszerelést, ahol nagy a tömeg. A szkafander időjárásálló, és akksival is csak 1,25 kilogramm a súlya. Nagyjából 76 ezer forintos áron lehet előrendelni.

Olvass még koronavírus elleni különös védőeszközökről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top