Trend

Kalapdivat nyárra – Ez a 3 fazon a legnépszerűbb

A szalmakalapok idén nyáron is divatosak, de mutatunk még két másik kalaptípust is, ha eltérnél a megszokottól.

A kalap nem csak divatos kiegészítője a nyárnak, de nagyon hasznos is, hiszen általa is óvni tudjuk magunkat a káros napsugárzástól. Strandra jól jönnek a széles karimájú szalmakalapok, azonban megértjük, ha fura érzés lenne egy sombrero méretűben felpattani a buszra, ezért mutatunk két olyan fazont is, melyek most nagyon divatosak és közben ideális városi viseletek is lehetnek.

Szalmakalapok

Ha van már otthon egy klasszikus fazonú szalmakalapod, például fedora, panama vagy valamilyen lezseren hullámzú karimájú változat, már ki is pipálhatod a kalapkérdést. Abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy a divatozással nem lesz gondod. Az extra széles karimájú, inkább csak strandi pózolásokhoz praktikus daraboktól a kagylókkal, szalagokkal (főként fekete szalagokkal) díszített változatok nagyon népszerűek, a prímet pedig mindenképp az eldolgozatlan szélű kalapok jelentik.

szalmakalapok a kifutókról
Megnézem
Összes kép (4)

Ha most készülsz szalmakalapot vásárolni, jó hírünk van: szinten minden márkánál akciósak már ezek a kiegészítők, így akár 1-2 ezer forintért is mutatós darabok közül válogathatsz. Próbálni persze szükséges, nem olyan egyszerű kép alapján eldönteni, hogyan állna rajtunk

Boltmustra: szalmakalapok

Szalmakalap lyukacsos mintával - Mango
Megnézem
Összes kép (13)

Vödörkalapok

Már az őszi-téli divatajánlások között is szerepeltek a vödörkalapok, melyekből most itt vannak a nyári változatok is – azok a vászon kalapok, melyek voltak már a fejünkben a kilencvenes években is, szép nagy logókkal, sportosra hangolva. A kifutói ajánlásokat nézve ennél most jóval változatosabb az ajánlás, a vödörkalapok nagyjából minden színben és anyaghasználattal feltűntek és bebizonyították, hogy csinos, nőies ruhák kiegészítőjeként is megállják a helyüket.

Megnézem
Összes kép (4)

A sportos alaptípusok persze szintén divatba jöttek, így ha lapul valahol szekrény mélyén egy Kangol sapid, most gyorsan keresd elő, ha pedig jobban szeretnél valamilyen nőies változatot, ne aggódj, azokról is gondoskodtak a a márkák kalapkészítői

Boltmustra: vödörkalapok

lyukacsos szalmakalap - H&M
Megnézem
Összes kép (6)

Simléderes sapkák

Tetemes mennyiségű baseball sapkát láthatott az, aki figyelemmel követte a tavaszi-nyári trendeket felvonultató divatbemutatókat, nem csoda, a kényelemorientált, sportos, nagyvárosi stílushoz remekül illenek. A nőies irányt mellettük a fonott, simléderes kalapok jelentik, gyakorta szalagokkal díszítve, elegánsra hangolva. Nyári ruhácskákhoz, szoknyás szettekhez ezek abszolút jó megoldások lehetnek, és nem kell attól sem tartani, hogy belekap a szél a kalap karimájába.

Megnézem
Összes kép (4)

A baseball sapkák közül a pasztell színű, logó nélküli, vagy dizájnosan logózott változatokat emelnénk ki, ezek amennyire lehetséges, tompítják a sapkák erősen sportos jellegét. A simléderes fonott sapkák méltó vetélytársai lehetnek a szalmakalapoknak, strandra vagy a belváros közepére egyaránt illenek. Ne feledkezzünk meg a napellenzős fejpántokról sem, ezeket szintén ebbe a kategóriába sorolnánk, sok márka kínálatában jelen vannak, igaz ők már egy fokkal jobban a vízparti viseletek kiegészítőjét jelentik.

Boltmustra: simléderes nyári sapkák

Simléderes fonott sapka - Esprit - Aboutyou
Megnézem
Összes kép (7)

Ha a kalap meg van, jöhetnek a nyári ruhák és cipők

kalapdivat nyárra

Kalapdivat nyárra – Ez a 3 fazon a legnépszerűbb (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top