Nőies szandálok, csinos papucsok – 7 cipődivat a nyárra, ami igazán kedvünkre való

Mutatjuk a legdivatosabb nyári szandálokat és papucsokat. Neked melyik a kedvenced?

Igazán nőies cipőtrendek uralják az idei nyarat, élükön a spagettipántos szandálokkal és papucsokkal, melyek többféle divatos fazonban is megjelentek. Ha jobban szereted nyáron is a zártabb lábbeliket, a mule papucsok és a slingback szandálok kedvedre valók lesznek, az abszolút kényelmet pedig a lapos talpú, csatos papucsok fogják képviselni.

Szögletes orrú szandálok és papucsok

A trend nem az idei év újdonsága, az üzletekbe azonban úgy tűnik, a 2020-as nyár hozta el a szögletes orrú szandálok és papucsok divatját. Szinte minden márkánál megtalálhatjuk a kilencvenes évekből előcitált fazonokat, amiket gyakran spagettipántokkal kombinálnak. Sarokmagasságuk általában alacsony vagy közepes, így e tekintetben kényelmes, mégis nőies alternatívák lehetnek, melyeknek szuperül állnak a világos árnyalatok, a cukorkaszínek is.

Stella McCartney kollekciója a 2019-es Párizsi Divathéten (fotó: Peter White/Getty Images)

Stella McCartney kollekciója a 2019-es Párizsi Divathéten (fotó: Peter White/Getty Images)

Szögletes orrú szandálok és papucsok a kifutókról:

szögletes orrú szandál - Stella McCartney
Megnézem
Összes kép (4)

Carrie Bradshaw nagy kedvence volt ez a szandáltípus és most a miénk is lehet, de egyre azért ügyeljünk: jól válasszuk ki a méretet. Sajnos sok fazon van, melyről vagy lelógnak a lábujjak, vagy a túlzottan szögletes kialakítás miatt méltatlanul nagy hely tátong a kislábujj irányába.

Boltmustra – Szögletes orrú szandálok és papucsok:

szögletes orrú szandál - Mango
Megnézem
Összes kép (5)

Tanga szandálok és papucsok

Lapos talpú papucsok és szexi magassarkúk is megkapták idén nyárra a tangásított fazont, vagyis a lábujjközbe ékelt pántot. Számos divattervező ilyen lábbeliket választott kollekcióik kiegészítőjeként, láthattuk az Off-White, a Givenchy vagy épp a Rag & Bone kifutóján is, mindenütt más és más kialakítással párosítva, mely jól mutatja, milyen jól variálható alaptípust jelent a fazon.

Tanga szandálok és papucsok a kifutókról:

tanga szandál - Off-White
Megnézem
Összes kép (5)

Távolodjunk el bátran a strandpapucsok egyszerűségétől, egészen csinos darabokat is találhatunk az üzletekben is, amelyek remélhetően kellően kényelmesek akkor is, ha több órán át tipegünk bennük. 

Boltmustra – Tanga szandálok és papucsok:

masnis tanga szandál - Furla - Fashiondays
Megnézem
Összes kép (5)

Mule papucsok és slingback szandálok

E fura nevekkel illetjük az elöl zárt papucsokat és szandálokat, melyek az idei nyár egyértelmű kedvencei lettek. A sarokmagasság változatos, a legjellemzőbbek mégis a középmagas, keskeny típusok. A papucsok esetében ide érthetjük a babouche-t vagyis a marokkói papucsot is, a lapostalpú, hegyesorrú változatok is kényelmes kedvencek lehetnek, pláne, ha magas vagy.

Mule papucsok, slingback szandálok a kifutókról:

virágos slingback szandál - Benetton
Megnézem
Összes kép (7)

Elegáns megjelenésű, karakteres darabokról van szó, ezért nyári kánikulában irodai munkavégzéshez tökéletes megoldások lehetnek akkor is, ha a dress code-ba nem fér bele a pántos szandi. Igaz, a nyári lábbeliket még mindig nagyon divatos csini zoknikkal viselni, lássuk be, ez nem a legelterjedtebb megoldás a hétköznapokon, már csak ezért is jobban járunk, ha valódi bőr változatot választunk, melyekbe kevésbé izzad bele a láb.

Boltmustra – Mule papucsok, slingback szandálok:

mule papucs - Zara
Megnézem
Összes kép (7)

Mary Jane fazonok

A klasszikus Mary Jane fazonok, vagyis a lábfejnél pántos félcipők ismét divatban vannak, ami nagyon jó hír, tekintve, mennyire sokan vagyunk, akik lazán kilépnek a pumps cipőkből, bármennyire is passzol azok mérete. A fazon jó adag ártatlan bájt hordoz magában, azonban ha megnézzük a kifutói darabokat, láthatjuk, a jó kislányos imázs csak távolról igaz, ezek bizony hipernőies, szexi darabok a javából.

Mary Jane fazonú félcipők a kifutókról:

sárga Mary Jane cipő - Jason Wu Collection
Megnézem
Összes kép (5)

A fazon hegyes orrú változatban kimondottan nőiesnek számít és az alacsonyabb, így kényelmesebb sarokmagasság sem árt szépségének. Ráadásul a Mary Jane cipők nagy előnye, hogy igazi klasszikus fazonok, melyek sosem mennek ki a divatból, így ha sikerül egy jó minőségűt levadásznotok, hosszú évekig örömmel tudjátok majd viselni.

Boltmustra – Mary Jane fazonok:

törpesarkú Mary Jane félcipő - Pollini - Ecipo
Megnézem
Összes kép (5)

Platform talpak

A vastag talpú, lapos talpkialakítású szandálok és papucsok minden bumfordiságuk ellenére népszerűek, szolid 2-3 centistől a 6-8 centis vastagságúig sokfélével találkozhatunk. A divatbemutatókon is többféle parádés színösszeállításban láthattuk őket, egy dologra azonban érdemes figyelni: ezek a fazonok a molett testalkatúaknak és általában az alacsony hölgyeknek nem minden esetben előnyösek: hiába vastag a talpuk, mivel laposak, egészen más az összhatás, mintha például egy éksarkú szandált viselnénk.

Platform szandálok a kifutókról:

platform szandál - Michael Kors
Megnézem
Összes kép (5)

Ettől függetlenül változatosságból az üzletekben sincs hiány, mutatjuk, milyen vad és kevésbé vad fazonok közül válogathatunk, ha úgy döntünk, adunk egy esélyt a trendnek.

Boltmustra – lapos platform szandálok:

Velúr platform szandál - Zinda - Ecipo
Megnézem
Összes kép (5)

Tömbsarkú szandálok, papucsok

Ha a platform talp túl sok lenne a jóból, még mindig ott vannak a tömbsarkú szandik és papucsok, melyek olykor egészen vaskos sarokkialakítást kaptak tervezőiktől. Bár kétségtelen, hogy emiatt kecsességben fel sem vehetik a versenyt tűsarkú társaikkal, a kényelmet tekintve egyértelműen ők a nyertesek. Megfelelő alátámasztást adnak a sarkaknak, ezáltal stabilabb érzés bennük gyalogolni.

Tömbsarkú szandálok, papucsok a kifutókról:

tömbsarkú papucs - Tibi
Megnézem
Összes kép (5)

Szerencsés fazonok ők, a sarkak szempontjából legalábbis nincsenek buktatók. Ha ránézésre megfelelő a sarokmagasság, nyert ügyünk van, ráadásul ha nem ragaszkodunk az aktuáltrendekhez, például az átlátszó, műanyag szandálok hóbortjához, olyan lábbelit kapunk a pénzünkért, ami több szezonon át is divatos társunk lesz.

Boltmustra – Tömbsarkú papucsok és szandálok:

pasztellkék tömbsarkú szandál - DeeZee - Ecipo
Megnézem
Összes kép (5)

Csatos papucsok

Az abszolút kényelmet képviselik a gyógypapucsok esztétikájából építkező fazonok. Egy vagy kétcsatos, szélespántos megoldással találjuk őket, jellemzően kényelmes talpkialakítással – ha mégsem, messziről kerüljétek őket! Az elegancia ugyan nem az erősségük, de nem is ígérték sosem, helyette grasszálhatunk bennük napestig és jól passzolnak nagyjából bármilyen casual szereléshez.

narancssárga csatos papucs
Megnézem
Összes kép (5)

A színválaszték tekintélyes, nekünk sem kell megállni a darpp/barna/fekete daraboknál, a pasztell sárgák, halvány rózsaszínek például legalább olyan jól illenek a világos ruhákhoz, mint egy bézs verzió. A pántok anyagát tekintve is válogathatunk, bőr, hasított bőr, műbőr vagy épp gumipántos változatokat is találni az egyes márkáknál – minőségüket tekintve nagyjából az ennek megfelelő csökkenő sorrendben.

ezüstszínű csatos papucs - Kazar
Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images

Divattippek nyárra: