Shine

Így készíts folyékony harisnyát házilag!

Életmentő szépségtrükk virgácsaink számára.

A folyékony harisnyák, vagyis a jellemzően spray kiszerelésű barnító, bőrtónus-kiegyenlítő készítmények igazi megmentők lehetnek a nyári melegben, ha egy kis bőrtökéletesítésre vágyunk lábainkon. Ezek ugyanis bosszantó szálfelszaladás nélkül nyújtják a testszínű nejlonharisnyák illúzióját: halványítják a pigmentfoltokat, a pici pöttyöket, egységesebbé teszik bőrünket, és finoman barnítják is, hogy egységbe kerüljenek karjaink színével. Előnyök ide vagy oda, még sincs mindenkinél otthon a flakonos csodaszer, amikor kellene, és elárulom, nincs is rá szükség. El tudjuk készíteni azt mi magunk is.

Nem kell hozzá más, mint hogy indulás előtt keverjünk egy keveset alapozónkból a testápolóhoz vagy a naptejhez, és azzal kenjük be virgácsainkat, amivel instant BB-krém-hatást érhetünk el. A trükk csodálatos lehetőséget kínál rá, hogy végre felhasználjuk a színben el nem talált alapozókészletünket vagy nagy reményekkel megvásárolt BB-krémeinket, amelyekről kiderült, mégsem passzolnak bőrtípusunkhoz.

Néhány dolgot azonban érdemes észben tartani, mielőtt trükközésbe kezdünk:

  • Ne legyen cél a tökéletes fedés. Ahhoz egész egyszerűen túl sok dekorkozmetikumot kellene felvinni, nap közben pedig nem győznénk óvatoskodni, hogy ne érjen hozzá semmihez se a lábunk.
  • Elsősorban térdig vagy térd alá érő szoknyákhoz, ruhákhoz, nadrágokhoz javasoljuk használatát. Kapcsolódóan az előző ponthoz, ha combjainkra is kerülne a bűvös készítményből, félő lenne, hogy minden széken hagynánk egy keveset belőle, ami se nem higiénikus, se nem szép látvány.
folyékoony harisnya női lábakon

Folyékony harisnyát készíteni nem olyan nagy ördöngösség (Fotó: instockphoto)

  • Érdemes a folyékony alapozót mindig testápolóhoz hozzákeverve felvinni lábainkra, így jóval könnyebben tudjuk eloszlatni bőrünkön.
  • Mindenképp könnyed állagú testápolóhoz vagy naptejhez keverjük, olyanhoz, ami gyorsan felszívódó, és nem maradunk tőle ragacsosak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top