nlc.hu
Trend

5 legnagyobb hiba, amit a frufruddal elkövethetsz

Az 5 legnagyobb hiba, amit a frufruddal elkövethetsz

Egy szép frufru képes hihetetlenül megváltoztatni az egész arcot - és egy rossz is.

Mindenkinek eljön az életében legalább egyszer a pillanat, mikor eljátszik a gondolattal: mi lenne, ha frufrut vágatna? Az elképzelés szuper, hisz minden hajhosszhoz kialakíthatók fazonok, amik gyönyörűen át tudják alakítani az arcot. Ám ugyanilyen könnyedséggel lehetünk frizurakatasztrófa áldozatai is. Tudom, mert volt már szerencsétlenül levágott frufrum, ami komoly idegbajokat tudott okozni reggelente, mikor önálló entitásként határozott arról, épp hogyan áll majd aznap – többnyire semmiképp sem úgy, ahogy én azt elképzeltem. Harcaim során pedig megtanultam, nem a hajlakk mennyiségén múlik a siker, és helyrehozni sem mi fogjuk a szerencsétlenül vágott fazont. Mi az az öt hiba, amit neked sem érdemes elkövetned frufrus frizuráddal? Mutatjuk!

Túl rövid frufru

Amélie frufruja bár újfent divatos, és kétségtelenül keveredik némi avantgárd művésziesség a tincsecskék közé, mégis, a bébifrufru a legkockázatosabb fazon, ami létezik. A homlok közepéig érő vagy még rövidebb frufru keveseknek áll jól, ráadásul kezelhetőségük sem olyan egyszerű. Ha vékony a hajad, olyan kicsi a súlya a hajszálaknak, hogy folyton öszeborzolhatja, az égnek emelheti az első fuvallat, ha pedig erős, vastag szálú, nem győzöd majd formázni, fésülni, vasalni, irányba tenni a pici tincseket. Lebeszélni persze nem szeretnénk róla, ám mindenképp kérd ki egy jó fodrász véleményét is, mielőtt ilyet vágatsz magadnak.

nő frufrus frizurával

Jó ötlet frizurafotókból inspriálódni, ha frufrut vágatnál, de mindig vedd figyelembe saját adottságaidat. (Fotó: Illusztráció: Getty Images)

Túl sok hajlakk

Egy könnyed hajlakkos rögzítés kétségtelenül jól jöhet, hogy frufrunk egész nap legszebb formáját mutassa, ám a betonkeményre rögzített pamacsok nemcsak nem divatosak, de egyáltalán nem is előnyösek. Senkinek. A nyolcvanas években (illetve nálunk még a kilencvenes évek elején is) talán trendik voltak, ám hiába tombol a retro, ennyire ne legyünk autentikusak. Válassz rugalmas rögzítést adó hajlakkot és csak keveset fújj belőle, így sokkal természetesebb lesz a végeredmény. 

frufrus frizura hajlakkozása

Illusztráció: Getty Images

Tupírozott frufru

Utaltam már a nyolcvanas évekre, amikor frufru szempontjából szinte érthetetlen trendek tomboltak: égig tupírozott, szálanként precízen belőtt frufrukat hordott mindenki, függetlenül attól, hogy szögegyenes vagy dauerral tuningolt frizurája volt. Érdekes, hogy időnként még mindig látunk az utcán elsétálni néhány tupírka fazont, időutazós nosztalgiázás helyett azonban ne feledjük: ez a pár, arcunkat keretező tincs premier plánban hullik alá homlokunkra, ne legyünk mi Peggy-t az Egy rém rendes családból.

frufrus frizura nyolcvanas évek stílusában

Memo: a nyolcvanas évek már elmúlt. (Illusztráció: Getty Images)

Hullámos hajhoz kivasalt frufru

Vannak pillanatok, mikor a frufru formázásánál úgy érezzük, bármit bevetnénk, csak “rendesen” álljon, erre a bármire pedig kézenfekvő megoldásnak tűnhet a hajvasaló. Csakhogy, ami működik az egyenes hajnál (és esetleg a minimálisan hullámosnál), az borzasztó eredménnyel végződik,  ha szép hullámos vagy göndör hajunk van. Nem természetes és még csak nem is szép, afféle tájidegen elem a fejünkön, amit nincs frufruhossz ami indokolttá vagy ízlésessé tenne. Tévedés, hogy göndör hajjal a göndör frufru nem néz ki jól, gyönyörű fazonok alakíthatók ki, beszélj a fodrászoddal és ha zöld utat ad, hajrá, próbáld ki őket!

frufrus frizurát próbáló göndör hajú lány

Hidd el, a göndör frufru is szép. (Illusztráció: Getty Images)

Eská frufru

Talán úgy tűnhet, néhány tincset rövidebbre vágni nem nagy művészet, a helyzet az, hogy: de. Ne sajnáld az időt és pénzt rá, hogy fodrásszal vágass frufrut, hidd el, jobban látja, mekkora hajtömegből és milyen hosszúságú frufrut érdemes kialakítani a te esetedben. Számít, milyen a fejformád, milyen magas a homlokod, egyenes, vagy hullámos a hajad, illetve, hogy az vékony vagy vastag szálú. Ha tévesek az elképzelések és egy gyors nyisszantással intéznéd el a frufrukérdést, könnyen járhatsz úgy, mint lányok ezrei, akik karanténfrufrut vágattak maguknak a covid alatt. Arról nem is szólva, hogy a háztartási ollók kialakítása köszönőviszonyban sincs a fodrászollókéval.

@jessepauley2002 This corona virus made me too bored and do stupid $h!t #ButterGlossPop #bangs #coronavirus ♬ Buttercup - Jack Stauber

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top