Trend

10 színes nyári szemsmink, amiket egyszerű elkészíteni

Az élénk színű szemsminkek nagyon divatosak nyáron, hoztunk belőlük tízet, melyeket elkészíteni sem nehéz, az eredmény pedig nagyon friss, nőies.

Hódítanak nyáron a neon szemsminkek, nem csoda, a napsütéshez, a barna (vagy legalábbis barnább) bőrhöz jól passzolnak az élénk színek, hát még a felszabadult nyári hangulathoz, a hesszeléshez, bulizáshoz. A gond ott kezdődik, ha nem vagyunk sminkmesterek és a neten próbálunk inspirálódni a témában, mit alkossunk színes szemfestékeinkkel, ami látványos, de nem bazári és elkészíteni is egyszerű.

Nyári szemsmink alatt ugyanis többnyire valami hasonlóba botlunk: 

Parádésan megkomponált smink, mesterien eldolgozott élek és szélek – hát nem épp az, amit pikk-pakk magunkra dobunk.

Elkeseredni azonban nem kell, készíthető színes smink egyszerűbben is, Chrissy Teigen például épp a minap mutatott be egy szuper kanárisárga verziót, melynek alapja egy ragyogó, barnás-bronzos szemsmink volt, az élénk árnyalatból pedig csak a belső szemzugba került.

A konkrét színről persze mindenki egyénileg döntsön, attól függően, melyik passzol leginkább a saját színeihez. A megoldás mindenesetre népszerű, jól mutat cicaszem sminkkel is.

Íme a példa, mennyire más lehet egy smink, ha változtatunk a színeken:

Vigyük rá a színt jobban a felső szemhéjra, így még látványosabb lesz az eredmény, miközben még mindig csak egyetlen árnyalattal dobtuk fel natúr szemsminkünket.

Ha nem elégszünk meg egy leheletnyi színnel, jöhetnek az ütősebb megoldások, mikor a teljes szemhéj megkapja az élénkséget, például egy ilyen lilát, amihez remekül illik, ha a belső szemzugba még kerül egy kis kiegészítő árnyalat:

Hogyan készítsünk el egy ilyen sminket? Azt is megmutatjuk! Lisa Eldridge sminkmester videójából részletesen, lépésről-lépésre végigkövethetitek, miként érdemes egy hasonló szemsminket elkészíteni.

Magát a cicaszem sminket is elkészíthetjük neon árnyalatban, számos márkánál találtok ehhez színes tusokat, sőt, kiegészítésként szempillaspirálból is választhattok valamilyen élénk színűt, az most szintén népszerű megoldás, ráadásul egyszerű is a használata.

Az sem mindegy, mivel készíted el a sminkedet

színes nyári szemsmink

Egyszerű nyári sminkek, amik tobzódnak a színekben. (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top