Trend

30 káprázatos divatékszer, amik most mind akciósak

Leárazásos körképünk újabb állomásához érkezett, ezúttal olyan akciós ékszereket mutatunk be, melyek első rendű divatbefektetésnek számítanak.

Tombol a megalománia az ékszerdivatban, hatalmas méretek, látványos formák és színkavalkád jellemzi a csilli-villi kiegészítőket. Az arany (vagy legalábbis annak színe) most mindent visz, és a trendeket elnézve a következő szezonban sem lesz ez másként. Fél szemmel az aktuális, fél szemmel pedig már az őszi-téli irányzatokat figyelve összegyűjtöttük nektek a leárazások legmutatósabb darabjait, melyekre minimum egy pillantást érdemes vetni, ha szeretnétek a házi ékszerkollekciót néhány mutatós darabbal gyarapítani.  

Trópusi hangulatú ékszerek

A nyári szezon legjavát képviselik ezek a vidám ékszerek, melyek egy picit akkor is elhozzák a tengerparti életérzést, ha csak a városi strandig jutunk el. Egzotikus virágok, pálmalevelek, no meg a méretes kagylók mind alapelemei a stílusnak, az aranyozott ékszereket szívesen kombinálják fa, háncs és más természetes anyagokkal is. Visszafogottnak egyáltalán nem kell lenni, nyugodtan viseljünk többsornyi nyakláncot, méretes függőket, ha kedvünk tartja.

Virágos függő és oversize nyaklánc - Dolce & Gabbana
Megnézem
Összes kép (5)

Legnagyobb szerencsénkre már pár száz forintért is beszerezhetünk karkötőket, melyek olyanok, mintha csak a tengerparti bazársoron lőttük volna, de egészen monumentális nyakékek is kaphatók – esetükben érdemes nem halmozni az ékszereket. Egy statement nyaklánc bőven elég egyszerre.

Boltmustra – Trópusi stílusú ékszerek

egzotikus ékszerek

Pálmalevelek, déli gyümölcsök, trópusi virágok és némi kagyló – jöhet minden, ami egzotikus

1. Virágos gyöngyös nyaklánc – Parfois – 2. Ananászos fülbevaló – Mango – 3. Kagylós, többsoros nyaklánc – Mango – 4. Fonott függő – Promod – 5. Narancsos fülbevaló – Zara – 6. Többdarabos karkötőkészlet – Pull&Bear

Csillogó köves ékszerek

A fénylő arany és a csillogó kövek sokasága határozza meg ezeket az ékszereket, melyek esetén a szemkápráztató hatást csak fokozza, hogy a kövek a szivárvány minden színében tündökölnek. Nem csak a mostani (és az előző) nyári, de az elkövetkező őszi-téli szezonban is a húzó ékszertrendek közé fog tartozni, így érdemes már most sasolni az akciókat, hol csaphatunk le néhány mutatós darabra.

Nyaklánc köves medállal - Chanel
Megnézem
Összes kép (6)

Tagadhatatlanul látványos ékszerekről van szó, melyeknek sok esetben már méretük is markáns, így rájuk is igaz: ne aggassuk tele magunkat, például ha egy sokköves függőt viselünk, teljesen felesleges mellé még a nyaklánc is, látványban ugyanis túl közel esnek egymáshoz. Ha mindenáron tobzódnánk, válasszunk egy stílusban passzoló gyűrűt vagy karkötőt.  

köves ékszerek

Aranyszín és csillog kövek – minél több van belőlük, annál jobb.

 

1. Charmokkal díszített nyaklánc – Zara – 2. Köves függő – Zara – 3. Színes kövekkel díszített kagylós fülbevaló – Pull&Bear – 4. Köves gyűrű – Parfois – 5. Féldrágakő nyaklánc – Mango – 6. Kígyós fülbevaló – Pull&Bear –  7. Többsoros, színes nyaklánc – Bershka

Kásagyöngy ékszerek

A gyöngyös ékszerek közt nyárra kiemelkedő számban jelentek meg a kásagyöngyből fűzött változatok, melyek könnyedek, vidámak, olyan igazi nyárias kis semmiségek, amiket szívesen viselünk kiegészítőként.  Hozzá kell tenni, a kifutókon a trend csak mérsékelten volt tetten érhető, a tervezők zöme a jóval hangsúlyosabb darabokat preferálták (mindjárt mutatjuk is a csúcsot képviselő láncszemes ékszereket). Ettől függetlenül fast fashion szinten lelkesen továbbvitték az ötletet és megannyi változatban készültek csinos ékszerek – persze ha ennél egyedibbre vágytok, a Meskán is érdemes körülnézni, magyar kézművesek egész sora készít egyedi igények alapján is gyöngyből fűzött ékszereket.

Gyöngyöns fülbevaló - Laurence & Chico
Megnézem
Összes kép (3)

Pinterest mamik álma ez a trend, hiszen a random színes, kásagyöngyökből fűzhető ékszerek tematikája szinte kifogyhatatlan. Nyugodtan gyűjtögessük az inspirációt, ha kedvünk szottyan magunk elkészíteni néhány ékszert, azonban ha ennél végesebb a türelmünk (vagy az időnk), beszerezhetjük őket készen is.

Boltmustra – Kásagyöngyös ékszerek

kásagyöngy ékszerek

Kásagyöngy ékszerek – Néhányukat mi magunk is el tudnánk készíteni.

1. Gyöngyös nyaklánc bojtokkal – Mango – 2. Színes kásagyöngy fülbevaló – Parfois – 3. Gyöngyös gyűrűszett – Pull&Bear –  4. Citromos függő – Zara – 5. Virágos fülbevaló – Mango – 6. Duplasoros nyaklánc – Zara

Láncszemes ékszerek

Az őszi-téli szezon legnagyobb ékszertrendje a láncszemes giga smukkoké lesz. A nyolcvanas évek hip-hop stílusából merítő dizájnt a hatalmas méretű láncszemek határozzák meg, természetesen aranyból (vagy bármiből, amit arany színre festenek), nem ritkán még külön medálok, charmok is ékesítik az alapjáraton sem visszafogott ékszereket. A Chaneltől a Saint Lauren divatházon át a Moschinoig számtalan helyen láthattuk őket, így hát érdemes velük számolni, pláne ha szeretjük a feltűnő kiegészítőket. 

Láncszemes fülbevaló - Balmain
Megnézem
Összes kép (6)

Az aranyszínű, gigaláncos bizsuk a fast fashion boltokat is elárasztották, csilingelő fukszok vannak mindenütt, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy pénztárcánkhoz mérten válogatunk belőlük. Jó hír, hogy az akciós készletben is szép számmal megtalálhatók.

Boltmustra – Láncszemes ékszerek

láncszemes ékszerek

Láncszemes ékszerek – a méret a lényeg!

1. Charmokkal díszített nyaklánc – Parfois – 2. Láncszemes karkötő – Zara – 3. Láncos karperec – Karl lagerfeld – Answear – 4. Láncszemes nyaklánc medállal – Zara –  5. Láncszemes fülbevaló – Mango – 6. Aranyszínű nyaklánc – Edited – About You 

Gyöngyös ékszerek

Izgalmas reneszánszukat élik az igazgyöngy (és főként az annak tűnő, műanyag gyöngy) ékszerek. Amilyen nagymamásnak hatottak évekig, most annyira csinosnak, kifinomultnak tűnnek a gyöngysorok, a gyöngyös függők, sőt, még a különféle hajékszerek is. A klasszikus fazonok mellett a charmokkal, kövekkel is díszített, látványos változatok a népszerűek, melyek szinte előírás, hogy aranyozott alapot kapnak. 

Többsoros nyaklánc - Chanel
Megnézem
Összes kép (5)

A gyöngyös függők adják a trend lelkét, egyúttal egy szuper megoldást rá, ha elegáns, visszafogott ékszert szeretnénk viselni. Nőies szettekkel nagyon jól mutatnak, munkahelyre, elegánsabb eseményre egyaránt bevethetők. Érdekes látni, hogy a gyöngyök a letisztult, minimál stílus és a barokkosan túlzó, már-már túldíszített ékszerek esetén is megállják a helyüket, így csak ízlésünkön, pénztárcánkon múlik, milyen formában esik rá a választásunk. 

Boltmustra – Gyöngyös ékszerek

gyöngyös ékszerek

Eljött az idő, hogy előkeressük a nagymama gyöngysorait.

1. Gyöngyös fülbevaló – Mango – 2. Kövekkel díszített gyöngy fülbevaló – Mohito – 3. Többsoros nyaklánc – H&M – 4. Karika fülbevaló – H&M – 5. Masnis hajdísz – Mango – Gyöngyökkel díszített nyaklánc – Parfois

Az ékszereket nem csak megvenni kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.