nlc.hu
Trend
30 káprázatos divatékszer, amik most mind akciósak

30 káprázatos divatékszer, amik most mind akciósak

Leárazásos körképünk újabb állomásához érkezett, ezúttal olyan akciós ékszereket mutatunk be, melyek első rendű divatbefektetésnek számítanak.

Tombol a megalománia az ékszerdivatban, hatalmas méretek, látványos formák és színkavalkád jellemzi a csilli-villi kiegészítőket. Az arany (vagy legalábbis annak színe) most mindent visz, és a trendeket elnézve a következő szezonban sem lesz ez másként. Fél szemmel az aktuális, fél szemmel pedig már az őszi-téli irányzatokat figyelve összegyűjtöttük nektek a leárazások legmutatósabb darabjait, melyekre minimum egy pillantást érdemes vetni, ha szeretnétek a házi ékszerkollekciót néhány mutatós darabbal gyarapítani.  

Trópusi hangulatú ékszerek

A nyári szezon legjavát képviselik ezek a vidám ékszerek, melyek egy picit akkor is elhozzák a tengerparti életérzést, ha csak a városi strandig jutunk el. Egzotikus virágok, pálmalevelek, no meg a méretes kagylók mind alapelemei a stílusnak, az aranyozott ékszereket szívesen kombinálják fa, háncs és más természetes anyagokkal is. Visszafogottnak egyáltalán nem kell lenni, nyugodtan viseljünk többsornyi nyakláncot, méretes függőket, ha kedvünk tartja.

Virágos függő és oversize nyaklánc - Dolce & Gabbana
Megnézem
Összes kép (5)

Legnagyobb szerencsénkre már pár száz forintért is beszerezhetünk karkötőket, melyek olyanok, mintha csak a tengerparti bazársoron lőttük volna, de egészen monumentális nyakékek is kaphatók – esetükben érdemes nem halmozni az ékszereket. Egy statement nyaklánc bőven elég egyszerre.

Boltmustra – Trópusi stílusú ékszerek

egzotikus ékszerek

Pálmalevelek, déli gyümölcsök, trópusi virágok és némi kagyló – jöhet minden, ami egzotikus

1. Virágos gyöngyös nyaklánc – Parfois – 2. Ananászos fülbevaló – Mango – 3. Kagylós, többsoros nyaklánc – Mango – 4. Fonott függő – Promod – 5. Narancsos fülbevaló – Zara – 6. Többdarabos karkötőkészlet – Pull&Bear

Csillogó köves ékszerek

A fénylő arany és a csillogó kövek sokasága határozza meg ezeket az ékszereket, melyek esetén a szemkápráztató hatást csak fokozza, hogy a kövek a szivárvány minden színében tündökölnek. Nem csak a mostani (és az előző) nyári, de az elkövetkező őszi-téli szezonban is a húzó ékszertrendek közé fog tartozni, így érdemes már most sasolni az akciókat, hol csaphatunk le néhány mutatós darabra.

Nyaklánc köves medállal - Chanel
Megnézem
Összes kép (6)

Tagadhatatlanul látványos ékszerekről van szó, melyeknek sok esetben már méretük is markáns, így rájuk is igaz: ne aggassuk tele magunkat, például ha egy sokköves függőt viselünk, teljesen felesleges mellé még a nyaklánc is, látványban ugyanis túl közel esnek egymáshoz. Ha mindenáron tobzódnánk, válasszunk egy stílusban passzoló gyűrűt vagy karkötőt.  

köves ékszerek

Aranyszín és csillog kövek – minél több van belőlük, annál jobb.

 

1. Charmokkal díszített nyaklánc – Zara – 2. Köves függő – Zara – 3. Színes kövekkel díszített kagylós fülbevaló – Pull&Bear – 4. Köves gyűrű – Parfois – 5. Féldrágakő nyaklánc – Mango – 6. Kígyós fülbevaló – Pull&Bear –  7. Többsoros, színes nyaklánc – Bershka

Kásagyöngy ékszerek

A gyöngyös ékszerek közt nyárra kiemelkedő számban jelentek meg a kásagyöngyből fűzött változatok, melyek könnyedek, vidámak, olyan igazi nyárias kis semmiségek, amiket szívesen viselünk kiegészítőként.  Hozzá kell tenni, a kifutókon a trend csak mérsékelten volt tetten érhető, a tervezők zöme a jóval hangsúlyosabb darabokat preferálták (mindjárt mutatjuk is a csúcsot képviselő láncszemes ékszereket). Ettől függetlenül fast fashion szinten lelkesen továbbvitték az ötletet és megannyi változatban készültek csinos ékszerek – persze ha ennél egyedibbre vágytok, a Meskán is érdemes körülnézni, magyar kézművesek egész sora készít egyedi igények alapján is gyöngyből fűzött ékszereket.

Gyöngyöns fülbevaló - Laurence & Chico
Megnézem
Összes kép (3)

Pinterest mamik álma ez a trend, hiszen a random színes, kásagyöngyökből fűzhető ékszerek tematikája szinte kifogyhatatlan. Nyugodtan gyűjtögessük az inspirációt, ha kedvünk szottyan magunk elkészíteni néhány ékszert, azonban ha ennél végesebb a türelmünk (vagy az időnk), beszerezhetjük őket készen is.

Boltmustra – Kásagyöngyös ékszerek

kásagyöngy ékszerek

Kásagyöngy ékszerek – Néhányukat mi magunk is el tudnánk készíteni.

1. Gyöngyös nyaklánc bojtokkal – Mango – 2. Színes kásagyöngy fülbevaló – Parfois – 3. Gyöngyös gyűrűszett – Pull&Bear –  4. Citromos függő – Zara – 5. Virágos fülbevaló – Mango – 6. Duplasoros nyaklánc – Zara

Láncszemes ékszerek

Az őszi-téli szezon legnagyobb ékszertrendje a láncszemes giga smukkoké lesz. A nyolcvanas évek hip-hop stílusából merítő dizájnt a hatalmas méretű láncszemek határozzák meg, természetesen aranyból (vagy bármiből, amit arany színre festenek), nem ritkán még külön medálok, charmok is ékesítik az alapjáraton sem visszafogott ékszereket. A Chaneltől a Saint Lauren divatházon át a Moschinoig számtalan helyen láthattuk őket, így hát érdemes velük számolni, pláne ha szeretjük a feltűnő kiegészítőket. 

Láncszemes fülbevaló - Balmain
Megnézem
Összes kép (6)

Az aranyszínű, gigaláncos bizsuk a fast fashion boltokat is elárasztották, csilingelő fukszok vannak mindenütt, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy pénztárcánkhoz mérten válogatunk belőlük. Jó hír, hogy az akciós készletben is szép számmal megtalálhatók.

Boltmustra – Láncszemes ékszerek

láncszemes ékszerek

Láncszemes ékszerek – a méret a lényeg!

1. Charmokkal díszített nyaklánc – Parfois – 2. Láncszemes karkötő – Zara – 3. Láncos karperec – Karl lagerfeld – Answear – 4. Láncszemes nyaklánc medállal – Zara –  5. Láncszemes fülbevaló – Mango – 6. Aranyszínű nyaklánc – Edited – About You 

Gyöngyös ékszerek

Izgalmas reneszánszukat élik az igazgyöngy (és főként az annak tűnő, műanyag gyöngy) ékszerek. Amilyen nagymamásnak hatottak évekig, most annyira csinosnak, kifinomultnak tűnnek a gyöngysorok, a gyöngyös függők, sőt, még a különféle hajékszerek is. A klasszikus fazonok mellett a charmokkal, kövekkel is díszített, látványos változatok a népszerűek, melyek szinte előírás, hogy aranyozott alapot kapnak. 

Többsoros nyaklánc - Chanel
Megnézem
Összes kép (5)

A gyöngyös függők adják a trend lelkét, egyúttal egy szuper megoldást rá, ha elegáns, visszafogott ékszert szeretnénk viselni. Nőies szettekkel nagyon jól mutatnak, munkahelyre, elegánsabb eseményre egyaránt bevethetők. Érdekes látni, hogy a gyöngyök a letisztult, minimál stílus és a barokkosan túlzó, már-már túldíszített ékszerek esetén is megállják a helyüket, így csak ízlésünkön, pénztárcánkon múlik, milyen formában esik rá a választásunk. 

Boltmustra – Gyöngyös ékszerek

gyöngyös ékszerek

Eljött az idő, hogy előkeressük a nagymama gyöngysorait.

1. Gyöngyös fülbevaló – Mango – 2. Kövekkel díszített gyöngy fülbevaló – Mohito – 3. Többsoros nyaklánc – H&M – 4. Karika fülbevaló – H&M – 5. Masnis hajdísz – Mango – Gyöngyökkel díszített nyaklánc – Parfois

Az ékszereket nem csak megvenni kell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.