nlc.hu
Trend

Lappföldi karácsony a járvány idején.

Mikulás a plexifal mögött, a manókon maszk – a lappföldi karácsonynak is betesz a koronavírus

A koronavírus miatt gyakorlatilag elfelejthetik a karácsonyi szezont a turizmusból élők Lappföldön, az igazi Mikulás otthonában.
Finn Mikulás a koronavírus-járvány idején

A karácsony közeledtével turisták özönlenek a lappföldi Rovaniemibe, hogy láthassák Joulupukkit, az „igazi” Mikulást. A koronavírus-járvány azonban ennek a szokásnak is könnyen keresztbe tehet idén – írja a Világgazdaság a Reuters nyomán.

Finnországban alacsony a fertőzöttség, de az egyik legszigorúbb beutazási korlátozás van érvényben, a legtöbb finn állampolgár nem léphet be az országba. A tilalmat leginkább az ország északi részén érzik a turizmusból élő vállalkozások, amelyek a sarki fényért, a Mikulásért vagy a szánhúzó túrákért odalátogatókból élnek.

Augusztusban 78 százalékkal csökkent a külföldi turisták száma az egy évvel korábbihoz képest, és az utazási irodák szerint akár 80 százalék körüli is lehet az éves visszaesés. A járvány miatt a lappföldi Mikulás egy plexiüveg mögött várja a gyerekeket, segítői pedig maszkot viselnek, ami igencsak agyonüti a karácsonyi hangulatot.

A turizmusban dolgozók szerint amíg a kormány nem enyhít a beutazási korlátozásokon, addig kevés esély van arra, hogy meg lehet menteni az ünnepi szezont.

(Kiemelt kép: Instagram/Santa Claus Office)

Ismerd meg a finn Mikulást:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top