nlc.hu
Trend
Ma is a kalocsai gyerekeket gondozza a 18 éves tanítványát zaklató pap

Ma is a kalocsai gyerekeket gondozza a 18 éves tanítványát zaklató pap

A hivatalos szervek hárítanak, az ott dolgozók bizarr történeteket mesélnek.

A mai napig négyszemközt végzi a kalocsai gyerekek lelkigondozását az a pap, aki korábban egy fiatal szeminaristát zaklatott – derül ki a 24.hu nagyriportjából. A kalocsai speciális gyermekotthon volt növendékei korábban is súlyos történeteket osztottak meg az ottani életükről, most azonban kiderült, hogy rendszeresen találkozik a gyerekekkel négyszemközt az a pap, aki 2010-ben egy növendékéhez, az akkor 18 éves Kőhegyi Dánielhez közeledett szexuálisan, aminek a vége egy felkavaró “szerelmes” levél volt. (Az ilyen helyzetekben szerelemről természetesen szó sincs, hatalmi visszaélésről annál inkább.) Erről akkor a 444 írt riportsorozatot.

Balavány György mostani cikkében ír arról, hogy az ominózus pap, Mészáros István végzi a lelkigondozást Kalocsán. A gyerekek rendszeresen átmászkálnak hozzá, többen furcsán viselkedve, sokszor ittasan jönnek ki. Az egyik nevelő elmesélte: “Nemrég jött vissza az egyik gyerek, kérdezem, mi történt, mert furán viselkedett, csak vigyorgott maga elé. Azt felelte, a vállát vonogatva: még mindig jobb, mint ha magamnak csinálnám.” Egy másik ott dolgozó azt mesélte, símogatja, drágámnak szólítja, alkohollal kínálja őket.

Mészáros István (fotó:MTI/Illyés Tibor)

Mészáros István (fotó:
MTI/Illyés Tibor)

A hivatalos csatornák persze zárva vannak. Juhász Gábor igazgató lecsapta a telefont, Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke kitérő, semmitmondó válaszokat adott. Magát az atyát egy tanítványa védte meg telefonon az újságírónak, és egy személyes találkozót is megbeszéltek rajta keresztül Mészáros atyával, ám ez kétszer meghiúsult. A pap végül azzal zárta le az ügyet, hogy “a lapjuk a kalocsai otthonban történtekről rendkívül egyoldalúan és elfogultan tudósít, a másik fél figyelmen kívül hagyásával”, és lecsapta a telefont.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top