nlc.hu
Trend
Belestünk 5 adventi szépségnaptár ajtajai mögé – csak ámultunk és bámultunk!

Belestünk 5 adventi szépségnaptár ajtajai mögé – csak ámultunk és bámultunk!

Ahány adventi beauty naptár, annyiféle illatos meglepetés: ampullák, fürdőbombák, szuper sminkcuccok és különleges bőrápolók lapulnak az ablakocskák mögött.

Az adventi naptárak nem csak a gyerekeknek tehetik izgalmassá az ünnepi készülődés időszakát, lássuk be, mi is szívesen fogadnánk, ha minden nap kinyithatnánk egy-egy kis ablakot, ami mögött valamilyen apróság vár ránk. Ezért jöttek létre az adventi szépségnaptárak, amik 12-24 kozmetikumot rejtenek, és amiket számos márkánál megtalálhattok: sminkeset, bőrápolósat, arcápoló termékeket tartalmazót egyaránt találni, így bárkinek is szánjátok – vagy ti bármelyiket is elfogadnátok – biztosan akad megfelelő. Közülük mutatunk be öt népszerű szépségnaptárt, nem győztünk gyönyörködni a tartalmukon.

Babor Adventi Ampulla Naptár

Babor Adventi Ampulla Naptár

Babor Adventi Ampulla Naptár (Fotó: Leéb Ádám)

Első benyomás: Fekete-arany, vagyis tökéletes ünnepi színösszeállítás. Ezt az adventi naptárat akár a karácsonyi partira is magunkkal vihetnénk kiegészítőként (ha nem ütött volna be a Covid); menne a szettünkhöz (már ha nem a hagyományosabb piros-zöld vonalat visszük). With love – áll a dobozon, és biztosak is lehetünk benne, hogy aki ilyen ajándékot ad, az szeretettel teszi. Ettől még a csomagolás sajnos szemét lesz a használat után, de legalább papírszemét. A méret praktikus, egy kis zugba becsúsztatható a lapos pakk, de dísznek is szép lehet a hálószobában. A kiszerelés legjobb eleme a súly, vagyis antisúly: pillekönnyű darabról van szó.

Tartalma: Örömteli, hogy ez az adventi naptár „valódi”, vagyis nem tizenkét, hanem huszonnégy ablakunk van, mögöttük pedig szérumokat találunk apró ampullákban. Ha ez nem adja a luxus érzetét, akkor semmi… Minden egyes apró, átlátszó üvegcse 2 ml koncentrátumot tartalmaz – folyékony szépséget, mondhatni. Hydra Plus, Algae Vitalizer, Beauty Rescue, Active Night, Lift Express: az ampullák különféle fantázianeveket viselnek. Speciális bőrápoló koncentrátumok ezek, amelyek hatása egymásra épülve szépít meg minket az ünnepekig – legalábbis ezt ígéri a márka. A leírás szerint a huszonnégy napos intenzív kezelés része az alapos hidratálás, a vitalizálás, a fiatalítás. A hatóanyagok között van, ami táplál, van, ami feszesít vagy épp megnyugtatja a bőrt.

Ami a legjobban tetszett: A Babor terméke kiemelkedik a hasonlók közül azzal, hogy nem mini kiszerelésű kozmetikumokat kínál, hanem egy szépségprogramon vezet végig. Azzal, hogy ezt naptárkiszerelésben teszi, igazán szellemes ajándékká válik. Tetszik, hogy a naptár logikája az ünnepi készülődés státuszaira reflektál. Mikulás napjára például antistressz-szérumot kínál (talán a kisgyerekes szülőkkel együttérezve), december huszonharmadikán pedig a „végső védelem” nevű esszenciát kapjuk. Ránk fér majd!

Babor Adventi Ampulla Naptár

Babor Adventi Ampulla Naptár tartalma (Fotó: Leéb Ádám)

Kiknek lehet szuper ajándék? Ez a naptár egyértelműen az érettebb korosztályt célozza, úgyhogy az édesanyák tökéletes ajándéka – hacsak nem vagy már te is túl a harmincötön, netán a negyvenen… a program közben úgyis elfelejted a korod (vagy legalább kárpótolva érzed magad)!

Ár: 21 900 Ft

LUSH 12 Days Of Christmas adventi naptár

LUSH 12 Days Of Christmas adventi naptár

LUSH 12 Days Of Christmas adventi naptár (Fotó: Leéb Ádám)

Első benyomás: Kifejezetten dizájnos, nagyobbacska, mesekönyvszerű doboz. Belül 12 fakkra van osztva, a termékeket hópelyheket imitáló, biológiailag lebomló, úgynevezett „eco flo” darabkák védik a sérülésektől, töréstől. Maga a doboz 100 százalékban újrahasznosított karton, melyet azonban azután sem érdemes kidobni, ha kiürült, ugyanis mutatós és masszív, így tárolásra kiválóan használható.

Tartalma: Ahogy az a nevéből is kiderül, 12 darab, normál méretű termék található benne. Ezek fele a fürdőbomba vagy habfürdő, illetve szappan, a többi hat pedig üveges vagy tégelyes kiszerelésű, szintén fürdő vagy testápoló termék, speciális, karácsonyi dizájnnal és illatokkal. 

Ami a legjobban tetszett: Egyrészt hasznos, hiszen a fürdéshez való termékek mindig azok, másrészt élményt is ad annak, aki kapja, hisz jelentősen növeli a tisztálkodás élvezeti értékét egy-egy ilyen színes-illatos finomság. Egyértelműen a Roasting Chestnuts On An Open Fire tusfürdő lett a kedvenc, teljesen szubjektív módon azért, mert mindenféle kivitelben imádom a marcipánt, ennek pedig szédületes marcipánillata van. Nem mellesleg zabtejes, amit pedig a bőröm is megköszönt. 

LUSH 12 Days Of Christmas adventi naptár

LUSH 12 Days Of Christmas adventi naptár tartalma (Fotó: Leéb Ádám)

Kiknek lehet szuper ajándék?: A tinilánytól a nagymamáig kábé bárkinek, az mondjuk nem hátrány, ha van kádja, hiszen a termékek felét csak kádfürdőzéshez tudja elhasználni.

Ár: 29 190 Ft

L’Occitane Adventi Kalendárium

L'Occitane Adventi Kalendárium

L’Occitane Adventi Kalendárium (Fotó: Leéb Ádám)

Első benyomás: Közepes méretű, könyvszerűen kinyitható a kalendárium, amit nagyon kedves karácsonyi illusztráció díszít. Öröm ránézni, békés, franciásan bájos városka rajza, e pillanatban szívesen lennék ott. Igaz, a bontogatás után maga a naptár már feleslegessé válik, tartalma kárpótol mindezért.

Tartalma: 24 mini kiszerelésű termék van benne, vegyesen a márka legnépszerűbb bőr- és hajápolóiból: tusfürdők, samponok, balzsamok, arckrém, bájos mini szappan, kézkrémek – csak hogy párat felsoroljak. Egyértelműen úgy válogatták össze őket, hogy örömmel elhasználja őket a szerencsés, akit ilyen naptárral ajándékoznak meg.

Ami a legjobban tetszett: Nekem a kézkrémek tetszettek, de én elfogultan rajongok a márka tubusos kis készítményeiért, így azzal, hogy ötfélét is kedvére próbálgathat az ember, már megvett. Rajtuk kívül a Mandula Tusfürdő Olaj igazi kis csoda, a hajápolókra pedig nagyon kíváncsi lettem, tetszett, hogy egymáshoz passzoló sampon és kondicionáló is van a naptárban.

L'Occitane Adventi Kalendárium

L’Occitane Adventi Kalendárium tartalma (Fotó: Leéb Ádám)

Kiknek lehet szuper ajándék?: A márka szerelmeseinek ez a kalendárium olyan, mint egy gyönyörűen csomagolt bonbon, aki pedig most ismerkedik a L’Occitane-nal, elegáns módja, hogy kipróbálja a különféle kozmetikumokat és megtalálja azt a párat, ami kedvencévé válik. Életkort nem is tudnék mondani, mázlista, akit egy ilyennel ajándékoznak meg, különleges, luxus érzetű. 

Ár: 19 900 Ft

The Body Shop Nagykarácsony Adventi Kalendárium

The Body Shop Nagykarácsony Adventi Kalendárium

The Body Shop Nagykarácsony Adventi Kalendárium (Fotó: Leéb Ádám)

Első benyomás: A The Body Shop naptára évek óta az egyik legvidámabb, legszebben kivitelezett darab a piacon. Az apró dobozoknak minden gyerek és anyuka örül, nálunk évek óta valahogyan újjászületnek ezek a színes, kedves dobozok.

Tartalma: 24 darabos a naptár, és van benne mini és normál méretű kozmetikum is: alapvetően a cég kedvenceit találjuk benne, testvajakból, szájfényből, tusfürdőkből és arcápolókból. Egy nagyon változatos doboz sok hasznos meglepetéssel.

Ami a legjobban tetszett: Elképesztően jó ránézni, a dobozok bontogatása abszolút visszarepít a gyerekkorba, és a mostani téma, a tökéletlen karácsony is igazi telitalálat, ahol magamra ismerek. Aki nem ismeri a The Body Shop termékeit, az jó körképet kaphat ennek a doboznak köszönhetően. Ez a harmadik ilyen naptáram és szerencsére az összes olyan volt, hogy a benne található termékek egész évre elegendőek voltak, főleg utazások alkalmával. A téli jázmin illatú termékek a kedvenceim, és az összes benne található testvaj. Hogy miért? Mert függő vagyok.

The Body Shop Nagykarácsony Adventi Kalendárium

The Body Shop Nagykarácsony Adventi Kalendárium tartalma (Fotó: Leéb Ádám)

Kiknek lehet szuper ajándék?: Fiataloknak, kisgyerekes anyukáknak és akik nem szeretik a karácsonyt, ugyanis ez egyszerűen addiktív.

Ár: 31 990 Ft (Értéke: 52 460 Ft)

Marionnaud Xmas 20 My Glittering Chalet Advent Calendar

Marionnaud Xmas 20 My Glittering Chalet Advent Calendar

Marionnaud Xmas 20 My Glittering Chalet Advent Calendar (Fotó: Leéb Ádám)

Első benyomás: Gyönyörű szép a naptár, nagyon igényesen van elkészítve, de később nem felhasználható, kibontogatás után a csomagolóanyag megy a kukába, azonban az advent 24 napjában igazi dísze lehet a szobának/fürdőszobának, igazi kis ráhangolódó ajándék.
 
Tartalma: 24 darabos, mini kiszerelésű sminktermékek vannak benne és egyéb kiegészítők: szemhéjpúder, highlighter, bronzosító, többfajta rúzs, illetve szájfény, valamint mini szemceruzák. Ezek mellett olyan kiegészítő ajándékokat is találunk, mint hajgumi, körömreszelő – ami csillogós és nagyon cuki –, és még szemceruza-hegyező is lapul benne.

Ami a legjobban tetszett: Alapproblémám a sminkcuccokkal, hogy annyira sokat nem sminkelek, hogy a teljes méretű termékek elfogyjanak, és mindemellett imádom is őket, így mindig hamarabb szerzek be egy újat, mint hogy az előzőt dobhatnám a kukába. Plusz mindenből szeretem, ha több színem is van, ezért nagyon jól teljesít ez a gyönyörű naptár. A kisebb kiszerelések esélyesebbek, hogy elfogynak, szépek és ami fontos, kihasználhatók a színek, az meg csak hab a tortán, hogy a plusz kiegészítők mind nagyon jól használhatók a sminkszivacstól kezdve a mini ecsetig minden. Kedvencet nehéz is lenne választani, de talán a karácsonyfa alakú sminkszivaccsal és a szupertartós szájfénnyel vettek le leginkább a lábamról. Az elsőt jó kézbe venni és szuper ötlet, a második meg „csak” jól teszi a dolgát.

Marionnaud Xmas 20 My Glittering Chalet Advent Calendar

Marionnaud Xmas 20 My Glittering Chalet Advent Calendar tartalma (Fotó: Leéb Ádám)

Kiknek lehet szuper ajándék? Minden sminkimádónak kötelező, de akkor is jó választás, ha ár-érték arányban szeretnéd a legjobbat választani magadnak, vagy másnak.

Ár: 10 300 Ft

Az adventi időszak szépségei ezek is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.