nlc.hu
Trend

Télikabát divat

Plüssmacitól az oversize-ig – 30 trendi télikabát a 2020-21-es szezonra

Az oversize fazonok, a műszőrmék és a steppelt textúrák uralják a 2020-21-es télikabátdivatot. Mutatjuk a szezon legtrendibb darabjait.
Maison Margiela a Párizsi Divathéten

Ha épp télikabát-vásárlás előtt állsz vagy csak tudni szeretnéd, divatos-e még a tavalyi… Íme a 2020-21-es téli szezon öt legmeghatározóbb kabáttrendje és 30 modell az itthon is elérhető divatmárkák kínálatából!

Pufi 

Pufikabát
Megnézem
Összes kép (4)

A legkevésbé sikkes télikabát, vagyis a pufi, erre a szezonra sem ment ki a divatból. Megvan a létjogosultsága, hiszen kétségkívül praktikus és a többi kabáttípushoz viszonyítva az esetek többségében ez a legmelegebb. A tervezők aktualizálták persze: idén télen az alap fekete mellett bézses, illetve világosbarna árnyalatokban a legtrendibb, illetve megjelentek a műbőrből készült változatai is. Elegánsabb szettekhez is abszolút ér hordani, különösen, ha azt az alacsony hőmérsékletek indokolttá teszik. Ha pedig szeretnéd kissé csinosabbá tenni, válassz derékban karcsúsított, övvel ellátott modellt!

Pufikabát
Megnézem
Összes kép (6)

Oversize

Oversize kabát
Megnézem
Összes kép (4)

A szövetkabátok divatjában 2020-21. telén az oversize fazon az uralkodó, legfőképpen a vállban, illetve ujjban erősen túlméretezett modellek. Legalábbis a kifutón. Ez az irányzat is átemelhető persze a hétköznapi divatba, ám ebben az esetben nem feltétlenül kell groteszk mértékben elnagyolt szabásokban gondolkodni. Bőven elég, ha a kabát nem testre simuló, oldalt szélesedő vagy esetleg szélesebb válltöméssel van ellátva, ettől már oversize-nak számít. Az ilyen típusú darabok nagy előnye, hogy vastagabban alájuk öltözhetünk, ami – többnyire béleletlen szövetkabátokról lévén szó – általában szükséges is. 

Oversize kabát
Megnézem
Összes kép (6)

Kockás

Kockás kabát
Megnézem
Összes kép (4)

A szövetkabátok frontján a másik meghatározó trend a kockás minta. Ezen belül viszont most gyakorlatilag mindenféle méret és stílus belefér az egészen apró kockáktól a közepeseken át az óriáskockákig. A fast fashion boltokban leginkább fehér-szürke-fekete színvilágú kockás kabátokat fogsz találni, melyek akár teljes mértékben ki is válthatják a téli ruhatáradban a kissé egyhangú, fekete szövetkabátokat. 

Kockás kabát
Megnézem
Összes kép (6)

Steppelt

Steppelt kabát
Megnézem
Összes kép (4)

A látványos, steppelt textúrák a táskák mellett a kabátokon is aktuálisak ezen a télen. Vélhetőleg idén ez az az irányzat, ami inkább egy szezonra érvényes, ám arra annál határozottabban. A steppelt kabátok a kifutón fényesebb anyagú, többnyire kimondottan paplanszerű verziókban jelentek meg, a fast fashion márkáknál viszont „szelídített”, mattabb modelleket is kapni. Az ilyen típusú kabátok egyértelműen a zöld árnyalataiban a lemenőbbek, de kaphatók persze más színekben, jellemzően feketében, barnában és szürkében is.  Alternatívái lehetnek a pufikabátoknak, de a szövetkabátonak is, mivel voltaképpen valahol félúton helyezkednek el a két stílus között.  

Steppelt kabát
Megnézem
Összes kép (5)

Műszőrme

Műszőrme kabát
Megnézem
Összes kép (4)

A műszőrme kabátok velünk vannak már néhány szezon óta és vélhetőleg még maradnak is egy jó darabig. Míg három-négy éve  a valódi szőrmét imitáló változatok voltak divatban, tavaly-tavalyelőtt már a teddy, vagyis a „plüssmaci” típusok uralkodtak. Ehhez képest 2020-21 telén párhuzamosan van jelen a két irányzat. A kínálat plüssmaci kabátokból valamivel szélesebb, a világosbarna teddy-nél pedig ebben a stílusban semmi sem divatosabb.

Műszőrme kabát
Megnézem
Összes kép (7)

Még több aktuális trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top