nlc.hu
Trend

Őszi-téli harisnyadivat

A harisnya öltöztet! – Harisnyatrendek, 2020–21. ősz–tél

Feketék, fehérek, színesek, pöttyösek, virágosak, csipkések, leopárdmintásak, feliratosak, de semmi esetre sem testszínűek. Íme, a szezon legtrendibb harisnyái!
Harisnyatrendek, 2020-21 ősz-tél

A testszínű harisnyák a 2020–21-es őszi-téli hónapokra sem tértek vissza a divatba, ami egyáltalán nem baj. A harisnyákban ugyanis nagyságrendekkel több lehetőség van, mint hogy csupán azért viseljük őket, mert bizonyos öltözékekhez muszáj. Mutatjuk a szezon meghatározó harisnyatrendjeit!

A fekete alap

Fekete harisnya
Megnézem
Összes kép (6)

Az abszolút alap harisnya még mindig a fekete. A 20 denes vékonykától a közepesen áttetszőn át a 100-200-as szuperfedőig gyakorlatilag az összes változatban divatos, így mindenféle vastagságból érdemes tartani a ruhatáradban egy-két párat. Textúrában egyértelműen a matt nejlon az uralkodó, és bár a kötött változatok is jelen vannak, ezeket hideg időben is egyre inkább a nejlon hatású thermo modellek helyettesítik. Fekete harisnyát már nemcsak olyan szettekhez ér felvenni, melyekben a fekete szín amúgy is megtalálható, hanem akár – inkább vékonyabb változatban – világos összeállításokhoz is, kiváltva a testszínű darabokat. Ez a harisnya ráadásul az, ami gyakorlatilag mindenkinek előnyös, ugyanis optikailag vékonyabbnak, hosszabbnak mutatja a lábakat, mindemellett az esetleges tökéletlenségeket is tompítja. 

Fekete harisnya
Megnézem
Összes kép (6)

Pöttyös

Pöttyös harisnya
Megnézem
Összes kép (5)

A aktuális őszi-téli szezon slágermintája a harisnyákon egyértelműen a pöttyös, ezen belül is az áttetsző fekete alapon kicsi vagy közepes, fekete vagy esetleg ezüst vagy arany pöttyökkel díszített modellek. Az ilyen típusú harisnyákat viselheted egyszínű holmikkal, de akár más mintázatú ruhadarabokkal is. Utóbbi esetben különösen lényeges, hogy a színvilág passzoljon, ugyanis a mintás mintással jellegű szettekben ez teremti meg az összhangot. Egy ilyen harisnya mindenképpen felhívja a figyelmet a lábakra és minél nagyobbak, illetve kontrasztosabbak a pöttyök, annál hangsúlyosabban teszi ezt.  

Pöttyös harisnya
Megnézem
Összes kép (8)

Mintás

Mintás harisnya
Megnézem
Összes kép (7)

A pöttyös mellett számos egyéb fekete alapú minta is dívik, így a geometrikus, a csipke hatású, a hosszanti csíkozású, valamint a leopárd, illetve a logós vagy feliratos mintázat. Egy ilyen harisnya akár a szett leghangsúlyosabb eleme is lehet. Minél feltűnőbb és merészebb a minta – a leopárd vagy a csipke például tipikusan ilyen – annál inkább csínján kell vele bánni: a legjobb, ha letisztultabb, egyszínű ruhadarabokkal kombinálod. Abban az esetben viszont, ha élénk és/vagy mintás ruhákkal szeretnéd viselni, válassz valamilyen egyszerűbb, konszolidáltabb mintát! Nyilvánvaló, hogy ezek a harisnyák is kiemelik a lábakat, viszont a megfelelő mintákkal optikailag korrigálhatsz is. Ha például azt szeretnéd, hogy vékonyabbnak vagy épp hosszabbnak tűnjenek a lábaid, viselj apróbb és/vagy hosszanti mintázatú harisnyát, ha viszont épp túl vékonynak találod őket és formásabbnak mutatnád, keress nagyobb, szélesebb mintákat! Abban az esetben pedig, ha O- vagy X-lábad van, valamilyen változatosabb, mozgalmasabb, semmiképp sem túl szabályos, sűrűn ismétlődő mintában gondolkodj!

Megnézem
Összes kép (9)

Színes 

Színes harisnya
Megnézem
Összes kép (4)

A színes harisnyák ugyan jóval kisebb hangsúllyal vannak jelen ebben a szezonban, mint akár még egy-két évvel ezelőtt, azonban a divatból egyelőre nem mentek ki. Feldobhatsz minimalista, főképp fekete vagy szürke öltözékeket, de klasszul illenek többek között a bohém stílusú szettekhez is. Ha mintás darabokkal kombinálsz egy ilyen harisnyát, egyetlen, egyszerű szabályt tarts be: olyan árnyalatot válassz, mely a ruha mintájában is előfordul, így harmonikus – adott esetben kimondottan elegáns – lesz az összkép.

Színes harisnya
Megnézem
Összes kép (5)

Fehér

Fehér harisnya
Megnézem
Összes kép (5)

A szezon legmegosztóbb harisnyatrendje kétségkívül a fehér. Ha utoljára alsó tagozatos korodban viseltél fehér harisnyát, de mindig is vágytál rá, hogy megtedd újra, itt az alkalom, ugyanis ez a szín most kifejezetten divatos. A fekete-fehér szettekben kiválthatja a fekete harisnyát, de illik a pasztelles színvilágú összeállításokhoz is, illetve olyan outfitekhez, melyekben ezen kívül legalább még egy fehér színű elem – akár egy minta részeként – megtalálható. Tény ugyanakkor, hogy a fehér harisnya mindenképp erősít, vastagabbnak mutatja a lábakat és a kisebb tökéletlenségeket is kiemeli. Éppen ezért ezt a színt inkább csak akkor válaszd, ha szép, formás lábakkal rendelkezel.

Fehér harisnya
Megnézem
Összes kép (4)

Még több őszi-téli trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top