nlc.hu
Trend
Kevés fenyő lesz karácsonyra, és az is nagyon drágán

Kevés fenyő lesz karácsonyra, és az is nagyon drágán

Katasztrofális állapotok uralkodnak a fenyőpiacon, készüljünk a legrosszabbra.

A kellékek ára a duplájára, triplájára nőtt egy év alatt, így sokkal drágább lesz idén a karácsonyfa – mondta egy zalai őstermelő a Metropolnak. Már nyár közepe óta tudják, hogy magából a fából is hiány lesz, eleve keveset rendeltek ugyanis a termelők a vírus miatt – mondta Péntek Géza.

A fákat áruló viszonteladók december közepére biztosan kifogynak a termelő miatt, most már nincs olyan, hogy gyorsan kivágnak még annyi fát, amennyi kell. „Szerencsére” nincs értelme várni: nincs friss fa, mindegyiket ugyanakkor vágják ki, azaz nem lesz szebb fenyőnk attól, hogy az utolsó pillanatig halogatjuk a vásárlást. Péntek Gáza egyébként a normand fenyőt ajánlja: ez a legnépszerűbb, hiszen, bár a lucnál kicsit drágább, kevésbé hullajtja a levelét.

Fenyőfa

Fotó: Neményi Márton

Egy kereskedő, Tompa Mihály öt éve a neten árulja a karácsonyfát, most növekvő érdeklődésre számít. „A futáraink maszkban, kesztyűben viszik házhoz a választékot – mondta a lapnak. – Az áraink nem sokat változtak a tavalyihoz képest, de nálunk eleve inkább prémium minőségű fákat lehet vásárolni. Nincs más, csak normand fenyő, ami a legkelendőbb fajta az összes közül.”

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top