Trend

„Nem ettem, mert kövérnek hittem magam” – néhány éve még alig 32 kiló volt Rebeka

Az immár 17 éves kamaszlány nem tagadja, annak idején a halál torkából hozták őt vissza az orvosok.

Petri Rebeka még bőven általános iskolás volt, mikor hatalmába kerítette az anorexia: „A modellek, sztárok fotói miatt kezdtem fogyókúrázni”kezdte a fiatal lány a Blikknek, majd hozzátette, egy ponton túl egyszerűen nem volt hajlandó enni, mert kövérnek gondolta magát. A most már 17 éves kamasz, aki a döntősök közt várja, hogy december elején vajon az ő fejére kerül-e a Miss Hungary tinikategóriájának koronája, bevallotta, a halál torkából kellett őt kimenteniük az orvosoknak.

Anyuék sokáig nem tudták, hogy éheztetem magam: ha uzsonnát csomagoltak, kidobtam, ha pénzt adtak, másra költöttem, az iskolai ebédet sem ettem meg” – meséli Rebeka, aki egy idő után – és főleg a drasztikus fogyás hatására – orvosi javaslatra a kosárlabdázást is abbahagyta.  „Azt hitték, ettől megáll majd a fogyás, de az igazi okot persze, titkoltam” – tette hozzá.

Rebeka 13 éves volt, mikor kiderült, hogy anorexiás. Ekkor a 172 centiméteres magasságához mindössze 32 kilót nyomott. Mint mondja, már az élete is veszélyben volt. „Teljesen legyengültem, iskolába sem tudtam járni. Miután bevittek a János kórházba kiderült, hogy súlyosan ki vagyok száradva. Kizárólag mesterségesen, orrszondával és infúzióval tápláltak. Egy hónap alatt ezzel sikerült 8 kilót hízni.”

Rebeka ezután zárt gyermekpszichiátriára került, ahol belátta, nem kerülhet ki, ha nem változtat az életvitelén. Ezután kezdett önszántából enni. Mint mondja, a változás nem ment könnyen, de 46 kilósan végre elhagyhatta a kórházat, azóta pedig rengeteg mindenen változtatott. Azon túl, hogy rendszeresen mozog, ráérzett az ételek ízére is: a szépségverseny döntője után lekváros buktával ünnepel majd annak ellenére, hogy pár éve még egész biztos rá se nézett volna.

Tudj meg még többet az étkezési zavarokról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top