nlc.hu
Trend

Eltiltották a szexuális zaklatással vádolt haiti focielnököt

Életre szóló eltiltást kapott a FIFÁ-tól a szexuális zaklatással vádolt haiti focielnök

Yves Jean-Bartot májusban 90 napra függesztették fel, ebből lett életre szóló eltiltás.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) életre szóló eltiltást rótt ki Yves Jean-Bartra, a haiti szövetség szexuális zaklatással vádolt elnökére, és egymillió svájci frankra (332 millió forintra) is megbírságolták, írja az MTI.

A szervezet hozzátette, az üggyel kapcsolatban a haiti szövetség más tisztségviselőivel szemben tovább vizsgálódnak, mert vagy aktív szereplői lehettek a történteknek, vagy csupán tudomásuk volt róla, de szemet hunytak felette. Három tisztségviselőt már felfüggesztettek.

A FIFA május végén kilencven napra felfüggesztette Jean-Bartot, aki ellen a 2014 és 2020 közötti időszakra vonatkozóan vizsgálatot indítottak. Utóbbival kapcsolatban pénteken a szexuális zaklatás mellett bántalmazásról is beszámoltak, kiemelték: az áldozatok között kiskorúak is voltak.

A Jean-Bartot érintő ügyről először áprilisban a brit The Guardian című napilap írt. Az újság információi szerint a szövetség “Ranch” néven ismert edzőközpontjában – amely a FIFA hozzájárulásával és garanciájával épült – az elnök több női játékost is zaklatott. Az elnök ugyanakkor azt nyilatkozta a The Guardiannak, hogy nem követett el semmit, szerinte az ügyet azért robbantották ki, hogy instabillá tegyék a haiti szövetséget, valamint az ő elnöki posztját és családi hátterét.

A haiti szövetség elnöke csütörtökön annyit közölt, hogy a haiti bíróság felmentette őt az ügyben, és továbbra is tagadta a vádakat.

Focilabda kapuval.

Fotó: Pixabay

Még több hír a foci világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top