nlc.hu
Szabadidő

Indul a nevezés az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságra

Országos tizenegyesrúgó bajnokság indul, tízmillió a tét

A verseny szervezői Kubala László utódját keresik.

Puskás Ferenc is berúgott 35 tizenegyest spanyol pályafutása során, de Kubala Lászlót minden idők egyik legjobb tizenegyesrúgójaként emlegetik, hiszen a büntetői 96,4 százalékát gólra váltotta a Barcelona ikonja – írják az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokság szervezői, akik a kérdést is felteszik: vajon van Magyarországon hasonló hatékonyságú futballkedvelő manapság?

„Sokszor halljuk, tizenegyest nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni – írják a szervezők. – De vajon hányat lehet egymás után jól rúgni? Mi kell ahhoz, hogy ebben valaki bajnok lehessen? Ezek a kérdések foglalkoztattak bennünket, szervezőket. Erre a két kérdésre biztosan választ kapunk 2021 májusában, mert akkor kiderülhet, ki Magyarország legjobb tizenegyes rúgója. Mi őt keressük! A megingathatatlant!”

Indul a nevezés az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságra

Tizenegyest nem lehet kivédeni, csak rosszul rúgni! (Fotó: Getty Images)

A vállalkozó kedvű érdeklődők számára nem elég jól és pontosan rúgni, mert a kapus mozgását is fel kell mérniük és nagyfokú monotóniatűrés sem árt, mert lehet, hogy akár 30-40 tizenegyest is be kell majd rúgni a megyei döntőig. A selejtezők során egyenes kieséses rendszerben juthatnak tovább a versenyzők, a megyei és az országos döntőket pedig párbajokkal döntik majd el.

A rendezvényt 150 helyszínen rendezik majd, a tervek szerint pedig ötvenezer nevezőt várnak az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságra.

Még több foci az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top