nlc.hu
Trend

Tolvajnak nézi a románokat a londoni Tesco

Román nyelven kéri vásárlóit egy londoni Tesco áruház, hogy ne lopjanak

Számos romániai bevándorló háborodott fel a londoni Tesco áruház húzásán, mert ezzel arra utalnak, hogy a román vásárlóik lopósabbak a többinél.

Az angol Tesco áruház a polcok között elhelyezett feliraton román nyelven kéri arra a vásárlóit illedelmesen, hogy tartózkodjanak a lopástól.

Figyelmeztetés a bolti tolvajoknak. A bolti tolvajok ellen bűnügyi eljárás indul. Civil ruhás rendőrök tevékenykednek a közelben

– hirdeti a román nyelvű plakát. A plakátot a szigetországban élő románok nagy része felháborítanak tartja – írja a foter.ro.

Egy londoni Tesco áruház parkolója (fotó: Hollie Adams/Getty Images)

Egy londoni Tesco áruház parkolója (Fotó: Hollie Adams/Getty Images)

Egy román építésznő tiltakozó levelet is küldött az áruháznak, amiben arra figyelmezteti őket, hogy egy magát progresszívnek tartó áruházhoz nem méltó, hogy etnikai alapon különböztesse meg a vásárlóit, a plakát üzenetét pedig idegengyűlölőnek és rasszisztának gondolja, mert nemcsak a románban, hanem minden társadalomban vannak törvényszegők, akik lopnak. A nő azzal fenyegetőzik, hogy az egyenlőségi és emberi jogi hatósághoz fordul, amennyiben a feliratokat nem távolítják el. Hasonlóan sértő plakátokat a magyarok a nyolcvanas években láthattak kitéve Ausztriában. A szigetországban jelenleg nagyjából félmillió román él, és sajnos tény, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a románok által elkövetett bűncselekmények.

A Tesco áruházak mindig szolgálnak új hírekkel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top