nlc.hu
Trend

Életveszélyesen előzte a kerékpárost a kamionos

Videón, ahogy életveszélyesen előzi a biciklist egy kamion Budapesten

Az ilyen esetek miatt nem mernek sokan kerékpárra ülni a fővárosban.
Életveszélyesen előzte a bringást a kamion

Kis híján elsodort egy biciklist egy teherautó a kőbányai Keresztúri úton. Az erről készült videófelvételt az életveszélyes helyzetbe hozott bringás küldte el a Telexnek.

A múlt héten készült videón az látszik, hogy a biciklis az út szélén teker, amikor egy kamion centizgetve száguld el mellette.

A bringás szerint a sofőr simán megtehette volna, hogy vár pár másodpercet, amíg a szemből jövő autó elmegy, és utána nagyobb oldaltávolsággal előz. Szerinte az ilyen esetek miatt nem mernek sokan kerékpárra ülni Budapesten.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, és ezt el is ismerte a kerékpáros, hogy a Keresztúri úton túloldalán egy olyan járda van, amit egy „gyalog- és kerékpárút” táblával jelöltek meg párszáz méteren. A KRESZ szerint ilyenkor biciklivel ott kellene közlekedni.

Ám hiába volt szabálytalan is volt a bringás, ha baleset lett volna az előzésből, azért a teherautó sofőrje is felelős lett volna, hiszen nem tartott megfelelő oldaltávolságot.

(Kiemelt kép: YouTube/SanskritFritz)

Bringázás Budapesten:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top