nlc.hu
Trend

Nőtt az elhunyt egészségügyi dolgozók száma

Két hét alatt triplájára nőtt az elhunyt egészségügyi dolgozók száma

Tovább emelkedik a koronavírusban elhunyt egészségügyi dolgozók száma a Magyar Orvosi Kamara adatai szerint.
kampány indul az egészségügyi dolgozók mentális egészségéért

Az elhunytak listáját a MOK folyamatosan frissíti a honlapján a járvány kezdete óta. A lista azonban nem hivatalos, mivel az adatokat önkéntes alapon lehet beküldeni. Ennek megfelelően a valós szám akár jóval magasabb is lehet; de akár alacsonyabb is, hiszen a kamarának nem áll módjában ellenőriznie az adatokat – írja a Blikk.

Amit eddig tudni lehet a számokból:

  • 32 orvost, ápolót és más szakmabéli halt meg a vírus következményeiben.
  • Az elmúlt két hét adatai alapján, az elhunyt orvosok, kórházi dolgozók száma a háromszorosára nőtt.
  • A legveszélyeztetettebb szakmának a háziorvosi tűnik az egészségügyben: a mai napig kilenc háziorvos és egy asszisztens hunyt el az országban.
  • Szintén közvetlenül érintkezhetnek a vírussal az ápolók és a mentősök is, közülük eddig hatan-hatan vesztették életüket.
  • A frontvonalban dolgozók közül még két beteghordó hunyt el.

A Blikk úgy tudja, hogy az egészségügyi dolgozók egyéni védekezéséhez szükséges felszerelések – védőruhák, maszkok, kesztyűk, kézfertőtlenítők – szinte mindenhol rendelkezésre állnak, de bizonyos hiányosságokat jelenleg szinte lehetetlen kiküszöbölni.

Sok helyen azonban problémát jelentenek az infrastruktúra hiányosságai, van, ahol nehéz, vagy egyáltalán nem lehet elkülöníteni a fertőzötteket a nem fertőzöttektől.

Kiemelt kép: PixaBay

Nehéz az egészségügyi dolgozók munkája:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top