nlc.hu
Trend

Pelenkát kellene hordani a légiutaskísérőknek?

Pelenkát kell majd viselniük a kínai légiutaskísérőknek és a pilótáknak?

A Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság szerint így nem kéne a toalettet használni, ahol a legtöbb fertőzést el lehet kapni.
repülőgép légi utaskísérő,

Elképesztő javaslati csomaggal állt elő a  Kínai Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAC) a november 25-én, amiben új irányelveket fogalmazott meg az ország légitársaságai számára, hogy hogyan védekezzenek a koronavírus ellen.

Ezek főleg higiéniai iránymutatások, amiket a légitársaságoknak kötelezően be kell tartani úgy. Ezek közé tartozik a már evidensnek számító maszkviselés, a gumikesztyű-használat, védőöltözet viselése. De van egy új javaslat is, miszerint:

a személyzetnek, beleértve a pilótákat és légiutaskísérőket, pelenkát kellene viselnie. Az elképzelés szerint így elkerülhető lenne, hogy ne kelljen használniuk a mosdót, ahol a legkönnyebben átadhatják egymásnak a fertőzést.

A repülőgépek toalettjeinek kialakítása már a koronavírus előtt is téma volt, de a világjárvány rámutatott, hogy érdemben is foglalkozni kellene a problémával.

Az ANA japán légitársaság még az év elején bejelentette, hogy tesztel egy új WC-ajtót, amely érintés nélkül nyitódik és csukódik.  Eközben a Boeing sikeresen nyújtotta be a szabadalmi igényét egy „öntisztító WC-re”, amely minden használat után UV-fénnyel fertőtlenítené a toalettet.

Fotó: Pixa Bay

(CNN)

Még több hír a világjárványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top