nlc.hu
Trend
Visszaküldte az eljegyzési gyűrűt, mert azt túl olcsónak találta

Visszaküldte az eljegyzési gyűrűt, mert túl olcsónak találta

A nő visszaküldte párjának az eljegyzési gyűrűt, mert az nem került a férfi fizetésének a 10 százalékába.

 

A gyűrű fehéraranyból készült, gyémántokkal és zafírral volt kirakva, és körülbelül 3000 dollárba került.

Ha a vőlegény betartja a 10 százalékos „szabályt”, amely szerint a bérének egytizedét kellett volna eljegyzési gyűrűre költenie, akkor 10 000 és 15 000 dollár közötti összegért kellett volna választania.

A férfi a Reddit online fórumán posztolt dilemmájáról, és megkérdezte az ott lévőket, vajon rosszat tett-e azzal, hogy csak 3000 dollárt költött a gyűrűre?

A bejegyzésben kifejtette, hogy bár tényleg jelentős fizetést kap, ez az év számára is kihívást jelentett: anyagilag támogatnia kellett a szüleit, a húgát és az unokaöccsét, akik mind koronavírusosak lettek.

Mindemellett jelenleg is támogatja a nővérét, aki elvesztette az állását.

Azt is írta, a helyzetet tovább rontja, hogy a munkahelyén bejelentették, jövőre 150 embert fognak elbocsátani, ezért próbál előrelátó lenni a költekezéseivel kapcsolatban.

A férfi szerint a menyasszonya kezdetben nagyon örült a gyűrűnek, és csak azután kezdett el panaszkodni, hogy az anyja, akik ékszerészként dolgozik, olcsónak nevezte azt.

„Azóta visszaadta nekem, és azzal vádol, hogy alulértékelem őt és azt, amit értem tesz”

panaszolta a férfi, hozzátéve, hogy ezalatt a menyasszonya a 18 hónapos gyermekük gondozását, valamint a főzés és a házimunka nagy részét érti.

A legtöbb hozzászóló a férfi oldalára állt, volt aki azt kérdezte, hogyan tekinthető a 3000 dollár „olcsónak”? Mások pedig azzal érveltek, hogy egy jegygyűrű árát nem kéne nézni…

Egy másik hozzászóló pedig arra is rámutatott, hogy a 10 százalékos „szabály” a „gyémántipar által kitalált marketingfogás”, amivel nem kéne foglalkozni.

Ez a kijelentés egyébként nem jár messze a valóságtól, ugyanis a De Beers gyémántkartell egy reklámkampányában arról próbálta meggyőzni a férfiakat még az 1930-as években, hogy ha valóban szeretik a partnerüket, akkor legalább egy hónapnyi fizetésüket jegygyűrűre költik (és olyat vásárolnak, amiben van gyémánt).

Az 1980-as évekre ez az összeg kéthavi, ma pedig háromhavi fizetésre nőtt.

Fotó: Pixer.com

(Fox News)

Milyen a jó házasság?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top