nlc.hu
Aktuális

Kórházban ápolt koronavírusos gyerekek Magyarországon

Müller Cecília elárulta, hány gyereket ápolnak kórházban a koronavírus miatt

Müller Cecília beszélt arról is, hogy a járvány magyarországi kezdete óta összesen hány gyerek került kórházba.
Müller Cecília országos tisztifőorvos

Országszerte 696 óvodában és iskolában kellett elrendelni a járvány miatt egy-egy csoportot vagy a teljes intézményt érintő oktatási szünetet – közölte Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján.

383 óvodában egy-egy csoportot érintő, 191 óvodában és 122 általános iskolában pedig a teljes intézményre kiterjedő oktatási szünet van. Utóbbi intézkedés az óvodák 6,5, illetve az általános iskolák 4,7 százalékát érinti, a szünet pedig általában egy hétig tart – ismertette.

Az államtitkár arra is kitért, hogy január 23-án tartják meg a középiskolai írásbeli felvételiket. Ezen ugyanazokat az intézkedéseket érvényesítik, mint az érettségiken, vagyis a termekben egyszerre csak 10 tanuló lehet jelen. Akik nem tudnak részt venni a kijelölt időpontban a vizsgán, január 28-ára és február 5-ére is pótnapot iktatnak be.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília beszámolt arról, hogy a járvány magyarországi kezdete óta 21 144 gyereknél (18 év alattiaknál) állapították meg a fertőzést, ez az összes fertőzött 9 százaléka. Jelenleg 28 gyerek van kórházban, azonban egyikük sem szorul lélegeztetésre.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy annak is javasolja majd a koronavírus elleni védőoltás beadatását, aki átesett a fertőzésen. Hozzátette: a jelenlegi tudományos ismeretek szerint a fertőződés után fél év a szervezet védettsége az újrafertőződés ellen. Megerősítette: hamarosan elindul a Vakcinainfo.gov.hu internetes oldal, ahol jelentkezni lehet a védőoltásra.

(MTI)

(Kiemelt kép: YouTube/Magyarország Kormánya)

Koronavírus a gyerekeknél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top