nlc.hu
Trend

Sminktipp: aranyló ünnepi smink

Készíts aranyló ünnepi sminket, rabul ejti majd mindenki tekintetét!

Egyszerűen elkészíthető, mégis gyönyörű sminket mutatunk.

Talán nem idén lesz az évszázad karácsonyi partija, de ettől még igenis érdemes megadni a módját az ünneplésnek, amennyire csak lehet. Öltöztessük díszbe otthonunkat, válasszunk magunknak egy csinos kis fekete ruhát és tegyünk fel egy mutatós sminket. Ez utóbbira hoztunk egy pazar példát, melynek középpontjában az arany ragyogása áll.

Sminktippünkhöz az ötletet nem akármi adja, mint a Chanel divatház, mely az ünnepekre mutatta be Les Chaînes d’Or de CHANEL sminkkollekcióját. Az arany mellett a fekete játssza a főszerepet a szettben, nem véletlenül. A divatház ikonikus kiegészítői, a Chanel táskák, pontosabban azok aranyszín láncai ihlették a sminktermékeket, sőt, mintázatuk még meg is jelenik azokon. Annak idején Mademoiselle Chanel ötlete volt, hogy a kézitáska pántjának aranyozott láncszemei közé fekete bőr szálat fűzzön, mely nagyon modernnek és formabontónak számított, mára pedig sikkes klasszikussá vált, mely sosem megy ki a divatból.

Sminkajánló az ünnepekre a Chaneltől

Sminkajánló az ünnepekre a Chaneltől (Fotó: Chanel)

A karácsonyi ünnephez remekül illik az arany minden árnyalata: a sárga mellett az antik rózsás vagy a fehéraranyra is eshet a választásunk, ez jobbára csak annak a kérdése, melyiket érezzük hozzánk közelebbinek. Az intenzíven ragyogó, fémes színt felvihetjük önmagában is a teljes szemhéjra, finoman eldolgozva a széleken, de alkalmibb jelleget adhatunk neki, ha a mélyítővonalnál némi sötét árnyalattal kombináljuk.

Ne feledkezzünk meg a szemkontúrozásról sem: húzzunk vékony, éjfekete tusvonalat és fessük át pilláinkat is fekete szempillaspirállal. A szemöldök formázásánál kerüljük a művi jelleget. A szélek legyenek lágyak, a szín természetes, formázás előtt és során fésüljük át többször is a szőrszálakat, hogy szép ívet adjanak.

Ünnepi szemsmink az arany főszereplésével

A Chanel OMBRE PREMIÈRE Powder szemhéjpúderek a Les Chaînes d’Or de CHANEL sminkkollekció tagjai (Fotó: Chanel)

Az arc árnyalásához vigyünk fel egy kis pirosítót az orcákra, melytől nem csak életteli színt kap arcunk, de lágy fényt is kölcsönöz neki. Hétköznapokra ennyi elegendő is lehet, az ünnep alkalmával azonban adhatunk finoman kontúrt is az arcnak, egy kis bronzosító és némi highlighter csodákra képes.

Ünnepi sminkünk persze nem lesz teljes ajakrúzs nélkül. Ha szeretjük az intenzív árnyalatokat, válasszunk sötétvörös, bogyós gyümölcsös árnyalatot. Bár gyönyörűek a matt rúzsok, a smink ragyogását egy lágy, selyemfényű változat szebben kiemeli, mely akkor is működik, ha valamilyen visszafogottabb, nude árnyalatra esik választásunk.

chanel karácsonyi smink

A smink a Les Chaînes d’Or de CHANEL kollekció darabjaival készült: ILLUMINATING BLUSH POWDER pirosító rezes-pinkes árnyalatban és ROUGE ALLURE ajakrúzsok (Fotó: Chanel)

Sminkünk színeit továbbvihetjük a manikűrön is. Ehhez nem kell sok, csupán egy pompás aranyszínű körömlakk, melynek intenzív ragyogása ízlésesen vonja be körmeinket. Hagyjuk a strasszokat és az egyéb cicomákat, túlzások nélkül is elérhetjük, hogy minden tekintet megakadjon rajtunk. 

chanel smink karácsony

Körömlakk: Chanel Le Vernis körömlakk a Les Chaînes d’Or de CHANEL kollekcióból (Fotó: Chanel)

Csodálatos lett a Les Chaînes d’Or de CHANEL sminkkollekció, nézd meg te is:

Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top