nlc.hu
Trend

UV-tetoválás

UV-tetoválás – ha elrejtenéd vagy kiemelnéd a mintákat

Van, aki titkolná a tetoválás iránti szeretetét, más kiemelkedne a tömegből a tomboló partikon – az UV-tetoválást nem hagyhatod figyelmen kívül.

Egyre népszerűbbek az UV-tetoválások mind a figyelemre vágyó klublátogatók, mind a tetoválás szerelmesei között, akik szeretnék kiemelni a hagyományos tetkójukat. És itt van a harmadik kategória, azok az emberek, akik a tetoválásukat gyakorlatilag láthatatlanná akarják tenni a mindennapi életben, csak hogy teljes dicsőségükben mutathassák be ultraibolya fény alatt.

Az uv-tetoválás nagyon mutatós lehet (fotó: Facebook)

Az UV-tetoválás nagyon mutatós lehet (Fotó: Facebook)

A láthatatlan tetoválásokkal kapcsolatos általános tévhit, hogy sötétben világítanak. Bár néha sötétben világító tetoválásokként emlegetik őket, egészen biztosan nem önmagukban izzanak, ehhez UV-fényre van szükségük. Tehát, ha csak a koromsötétben szeretnél láthatóvá válni, jobb, ha valami mást találsz ki.

Jó, ha tudod, hogy az UV-tetováláshoz használt festék sokkal hígabb, mint a hagyományos tetováláshoz használt tinta, ezért meg kell győződnöd arról, hogy a kiszemelt művész rendelkezik-e tapasztalattal az UV-festékek terén, mert az eredmények katasztrofálisak lehetnek. A láthatatlan tintát a bőr is gyakrabban utasítja el, és egyes esetekben az irritáció olyan súlyos, hogy el kell távolítani az alkotást.

A láthatatlan tetoválások valójában nem is láthatatlanok, legalábbis az első egy-két évben, amíg a megemelt, barnás vonalak teljesen elhalványulnak. Az így készült tetoválás hónapról hónapra halványodik, amíg szabad szemmel gyakorlatilag láthatatlanná válik.

(VIA)

Még több a tetoválásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top