nlc.hu
Trend

Divatos női karórák 2021

Ezek most a legdivatosabb női karórák

Öt fazon, tíz tipp arra, melyek most a legdivatosabb női karórák.

A 2021-es év is egy sor divatos női karórafazont tartogat a számunkra, méretes számlappal rendelkező, praktikusan variálható és ékszerekkel kiegészített változatok egyaránt divatban vannak. Mutatjuk az öt legmeghatározóbb analóg karóratrendet.

Így válassz karórát

Mielőtt azonban listáznánk a szebbnél szebb karórákat, egy dolgot fontos megemlíteni: ne pusztán a divattrendek alapján válasszunk. Bár lehet ötezerért is tiktakkoló micsodákat kapni, mégis jobb, ha a karórára mint értékre tekintünk és nem eldobható divatholmira. Inkább gyűjtsünk rá össze több pénzt, és válasszunk egy valóban minőségi, (mily szitokszó) márkás darabot, ami hosszú évekig, évtizedekig szeretett kiegészítőnk lehet. Emiatt pedig távolról sem az aktuáltrend az egyetlen mérvadó szempont. Gondoljuk át:

  • milyen általában az öltözködési stílusunk: ha abszolút sportos, talán fura lenne egy rozéarany ékszeróra, míg a mindig elegáns hölgyekhez sem illik a szilikonszíjas megoldás.
  • mérlegeljük, hogy minél színesebb, minél élénkebb színű karórát választunk, annál kötöttebb lesz, mihez tudjuk viselni.
  • a minőség az anyaghasználatban is megnyilvánul: a zafírüveges jobban ellenáll a karcoknak, a vízállóság nem csak azért fontos, hogy a papírforma szerint búvárkodhass vele, de nem árt, ha kibír egy erősebb zuhét, vagy ha ráborul egy pohár víz.
  • mindennapos használat esetén fontos, milyen minőségű a szíja, hisz gyorsabban elhasználódhat. Kérdezz utána a garanciális feltételeknek és annak is, hogy egy esetleges szíjcsere miként oldható meg – és mennyibe kerül. 

Női karóradivat 2021

1. Szögletes karórák

Klasszikus és mégis más: talán így jellemezhetők legtalálóbban a szögletes fazonok. Gondoljunk csak rá, az első Chanel karóra is szögletes volt, a Prémiére formáját a párizsi Vendome tér inspirálta. A stílusos karórák közt pedig azóta (és előtte is) jelen voltak ezek a darabok, minimalista számlapkialakítással, fém szíjjal igazi örök darabok.

Emporio Armani karóra

Emporio Armani karóra (Fotó: armani.com)

Tissot karóra

Tissot karóra

2. Nagy számlapos karórák

Az extra nagyméretű számlapok már évek óta hódítanak, főként a kronográf típusú karórák voltak keresettek. Mellettük azonban egyre inkább feljövőben vannak a jóval letisztultabb formavilágú, számjegyek nélküli számlapos változatok, amik méretben milliméternyit sem maradnak el. Casual és elegánsabb szettekhez is jól mutatnak (no nem koktélruhához, de csinos munkahelyi öltözékhez biztosan).

Skagen karóra

Skagen karóra (Fotó: skagen.com)

 

Calvin Klein karóra

Calvin Klein karóra (Fotó: calvinklein.com)

3. Gyöngyház számlapok

Kaphatók színes kövekkel kirakott, csillogó-villogó óracsodák is, azonban ha nem akarunk túlzásokba esni, a gyöngyház számlapú karórákat nekünk találták ki. Különleges fényt és ragyogást ad a számlapnak, mégsem bazári, jól mutat fémszíjas és bőrszíjas karórákon is, árnyalatától függően passzol az ezüst, arany és rozéarany tokhoz egyaránt. 

Citizen karóra

Citizen karóra (Fotó: citizen.com)

Rado karóra

Rado karóra (Fotó: rado.com)

4. Karórák karkötővel

A karórák mellett egy-két divatos karperecet, karkötőt hordani most nagyon trendi. Fémszíjashoz a fém színével egyezőt érdemes választani, míg bőrszíjas esetén működnek a textil- vagy bőrszálas, gyöngyös változatok is, persze a tok és számlap színére, anyagára itt is érdemes figyelni. Fontos szempont továbbá, hogy a fityegő charmok, a túl nagy szemű vagy vastag karkötők megkarcolhatják óránkat, ezért érdemes egyrészt karcálló órát, másrészt filigrán ékszert választani mellé. Úgyis az a szép, ha a karkötők látványa nem nyomja el a karóra szépségét.

Michael Kors karóra karkötővel

Michael Kors karóra karkötővel (Fotó: michaelkors.com)

Esprit karóra karkötővel

Esprit karóra karkötővel (Fotó: fashiondays)

5. Cserélhető szíjas karórák

A praktikum jegyében egyre több karóra kapható plusz 2-3 szíjjal, hogy tulajdonosuk bármikor kedvére cserélgethesse őket. Így különböző színű, stílusú szettjeinkhez is könnyebben passzolhat ugyanazon karóra.

Fossil karóra

Fossil karóra (Fotó: fossil.com)

Amelia Parker karóra

Amelia Parker karóra Fotó: fashiondays.hu)

Kiegészítők divatja

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top