nlc.hu
Trend

Táskatrendek 2021 tavasz

A mini, a maxi és a láncos – Táskatrendek 2021 tavasz

Funkcionális minik és mindent elnyelő gigatáskák határolják a tavaszi-nyári táskatrendeket, mutatjuk, mely fazonokra érdemes kiemelten is figyelni.
7 táskatrend, megannyi forma - Te melyiket választanád?

Kifutói ajánlások tucatjait, street style fotók százait átnézve meg kell állapítani, táskafronton nem lesz panaszra okunk 2021-ben. Egészen változatos méretek és fazonok közül válogathatunk, visszatér a kilencvenes évek legdivatosabb típusa, hódolhatunk tote táska imádatunknak, az övtáska pártiaknak pedig divatos alternatívákat hoztunk mini méretekben. Ilyenek lesznek 2021 tavaszának táskatrendjei. 

Tiszta kilencvenes évek

Emlékeztek még a kilencvenes évek bagett táskáira? Semmi flanc, rövid pánt, enyhén ívelt forma. Jelentem, a fazon visszatért, 2021-ben ismét hónaljtáskákkal rohangálhatunk kedvünkre. Egyediségünket a színek világában élhetjük ki, pasztellek, bézsek, hüllőmintásak és láncosak egyaránt megtalálhatók, felesleges szimplán feketére szűkíteni a vágyakat. Mi több, ha megteheted, hogy designer darabok közül válogass, vess egy pillantást a logózott vászon változatokra, azok ugyanis szintén a vágyak tárgyainak számítanak.  

Megnézem
Összes kép (5)

Méretes táskák

Míg egy bagett táskába csak cuccaink szűk keresztmetszete fér el, egy méretes tote, shopper vagy hobo fazon garantáltan minden holminkat elnyelni. És végre ismét, százszázalékosan divatban vannak! Színben és konkrét fazonban jöhet szinte bármi, a klasszikus fazonok bőr és műbőr változatai természetesen most is népszerűek, de keresettek lesznek a puha, pufi változatok is, amik olyanok, mint egy hatalmas párna. Azt hallani, a táskatervezők igyekeznek visszaszerezni a sneakerektől az elsőséget, ha a kiegészítőkől és az önkifejezésről van szó, ezért egészen egyedi, különc fazonokat, meglepő szín és formapárosításokkal is találkozhatunk. Mivel egy ekkora táska mindenképp feltűnő darab, ne érjük be akármivel, válogassunk kedvünkre, míg meg nem találjuk a számunkra tökéletes darabot.

nagyméretű táska YOEYYOU
Megnézem
Összes kép (5)

Mobiltartók és egyéb apróságok

Az övtáskák riválisaivá nőtték ki magukat a nyakban hordható vagy félvállasan magunkra tehető mini szütyők, kiváltképp a mobil (és még maximum egy bankkártya vagy némi papírpénz) cipelésére szolgáló darabok. Persze halmozhatjuk is az élvezeteket, néhány márka sokzsebes szerelőtáskával felérő darabokat kínál, míg másutt kulacstartó batyut szerezhetünk be, ha környezettudatos élharcosként trendi módon cuccolnánk magunkkal palackunkat. 

mini táska Chanel
Megnézem
Összes kép (5)

Láncok főszerepben

A markáns részletek legmarkánsabbika a vastag lánc, ami lecsatolható pluszként vagy funkcionális részletként is jellemezheti táskánkat. Bagettől a bohóig minden méretnél feltűnik, de főként egy kisebb fazont extrázhat a csörgő-zörgő pánt. A trend nem most érkezett közénk és nem csak a táskákat érinti, divatosak a vastag ékszerek, a láncos cipők is, ezért indulás előtt érdemes csekkolni a szettet: elég, ha csak egy-egy kiegészítő rendelkezik markáns láncdísszel. 

láncos táska Louis Vuitton
Megnézem
Összes kép (4)

Puha falú táskák

Az XXL táskáknál már szó volt róla, de külön is érdemes kitérni a trendre, ami megpuhította a táskák falát. A párnázott tote fazonok mellett a sporttáskák poliészter anyagából készült bagett táskák, válltáskák is divatba jöttek. Mi több, a nagyméretű clutchok is puha, pufi kagylóra emlékeztető fazonnal igyekeznek hétköznapi alternatívaként hódítani még akkor is, ha őket csak karunk alá csapva tudjuk cipelni ide-oda.

puha falú táska Versace
Megnézem
Összes kép (5)

Rojtos táskák

Ők a szezon bohémjai (ismét, mert ha emlékszünk, már tavaly ilyenkor is népszerűek voltak), egészen sűrű és egészen hosszú rojtokkal dekorált darabok is feltűntek a divatbemutatókon, bár úgy gondoljuk, ezek a fazonok majd inkább csak nyáron fognak kibontakozni a lenge ruhácskák kiegészítőiként. Pláne, mert jól mutat a horgolt anyagú, lyukacsos cvekkereken, a háncs, raffia és más természetes anyagból készült táskákon.

rojtos táska Alberta Ferretti
Megnézem
Összes kép (4)

Mérnöki precizitás

Ennyi lánc, rojt és puffancs táska után jöjjenek mindezek ellentétei, a körzővel és vonalzóval szerkesztett, éles kontúrokkal határolt, olykor egészen meglepő formákat felvevő kézitáskák. A minimalista esztétikának ugyanis helye van a táskatrendek között is, a letisztult fazonokat többnyire bőrből (vagy műbőrből) elkészítve találjuk. Ha okosan választunk, igazi időtálló darabokra lelhetünk bennük, ezért divatbefektetésnek is tökéletesek – már persze akkor, ha illik hozzánk a stílus.

minimalista táska Hermes
Megnézem
Összes kép (6)

Divatos lesz ez is

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top