nlc.hu
Trend

Tiltakoznak a dress code ellen egy ausztrál iskolában

Azért küzdenek a lányok, hogy ők is hordhassanak nadrágot az iskolában

Egy ausztrál iskolában a diáklányok csak kockás szoknyát viselhetnek, ezen szeretnének változtatni.

Sydney egyik lányiskolájában a diákok azért kampányolnak, hogy változtassák meg az illetékesek az öltözködési szabályokat, mert szeretnék, ha úgy tartja kedvük, akkor nadrágot is viselhessenek az intézmény falai között. A Change.org oldalán létre is hoztak egy petíciót az egyenruhákról, és eddig több mint 870 aláírást sikerült összegyűjteniük.

A diákok többek között azzal érvelnek, hogy a Presbyterian Ladies’ College (PLC) egy modern, haladó szellemű iskola, és jó lenne, ha a dress code-jukat is ezen értékek mentén módosítanák. Hozzáteszik, hogy az idejáró tanulók lelki egészsége és jólléte szempontjából is fontos előrelépés lenne, ha lenne választási lehetőségük, és nem kellene mindig kockás, térdig érő szoknyában lenniük. „Miért kényszerítünk minden lányt a szoknya viselésére, amikor a nadrág is egy lehetőség, ráadásul a közösség jelentős része szívesen hordana ilyen ruhadarabot. Minden diák megérdemli, hogy kényelmesen érezze magát a PLC-egyenruhájában, és büszkén viselje azt” – írta az egyik támogató.

Az iskola szóvivője elmondta, az intézmény igazgatója, Dr. Paul Burgis összehív majd egy gyűlést, ahol megvitatják ezt a kérdést.

(via LadBible)

Iskolás lányok

Fotó: Pexels

Dress code az iskolákban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top