Trend

Magas lányát diszkriminálja az iskola a rövid iskolai egyenruha szoknyáért, pedig a legnagyobb méretűt vette

Angliában hagyománya van az iskolákban az uniformisviselésnek, de a szülők szerint ez a vidéki iskola most túl messzire ment, amikor a magas lányokat diszkriminálta.

A Cowes Enterprise College egy vidéki iskola, ami most amiatt került be a hírekbe, hogy felháborító levelet küldött ki néhány szülőnek. A levélben arról számoltak be, hogy ellenőrizték, a diákok mennyire tartják be az iskolai uniformisviselést, és azt találták, hogy a lányuk szoknyája túl rövid, és nem ér a térdéig. Arra kérték a szülőt, hogy amennyiben ezt a problémát nem tudják megoldani, a lányuk fekete nadrágot viseljen helyette. Legalább két szülő jelezte, hogy kapott ilyen tartalmú levelet az iskolától – írja a brit Sun.

Egy túl rövid iskoláslány-szoknya. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Egy túl rövid iskoláslányszoknya. Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A lapnak az egyik anya arról számolt be, hogy felháborítja, hogy a járvány idején az iskola ilyenekkel foglalkozik. Ő a lehető legnagyobb szoknyát vásárolta meg a magas és kicsit erősebb testalkatú lányának, aki nem tehet arról, hogy ennél nagyobb méret nem kapható. Egy ilyen szoknya legalább 35-40 angol fontba kerül, és nem tartja kedves gesztusnak az iskola részéről, hogy újabb vásárlásra kötelezik. A nadrágot is próbálták már korábban, de mivel abból is csak a konzervatív, gombos, cipzáros fajtát fogadják el, a lánya nem érezte benne magát kényelmesen. A gumis derekú változatot az iskola szintén nem tolerálja. Nem tartja fairnek, hogy a lányának azért kell szenvednie, mert nagyra nőtt. A Cowes Enterprise College-be 11–19 éves diákok járnak. Az iskola később azzal reagált, hogy az uniformisviselés náluk fontos, hogy a diákjaik okosnak tűnjenek, és megfelelően reprezentálják az iskolát, és senkit nem büntettek meg a rosszul viselt uniformis miatt, sőt minden segítséget megadnak a szülőknek ahhoz, hogy ezt a problémát megoldhassák, akár még anyagi segítséget is. Azt ők is sajnálatosnak tartják, hogy a szoknya bizonyos méret felett már nem kapható, de pont ezért engedélyezték a lányoknak a nadrágviselést.

Az iskolai egyenruhákkal csak a baj van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top