nlc.hu
Trend

Deepfake vlogger Dél-Koreából

Leleplezte magát a dél-koreai Youtube-sztár, mindene valódi, kivéve az arca

RuiCovery virtuális emberi lényként határozza meg magát.

Korábban már írtunk arról, hogy a virtuális influenszerek bizony már köztünk élnek, a közösségi oldalakat böngészve egyre kevésbé hihetünk a szemünknek, mert a jövő internetes sztárjai bizony hiába néznek ki úgy, mint a hús-vér emberek, a valóságban nem is léteznek. Érthető módon, nagy volt a megdöbbentés a RuiCovery Youtube-csatorna rajongóinak körében, amikor kiderült, Rui – ahogyan ő fogalmazott – egy virtuális emberi lény.

Nem titok, hogy Dél-Koreában a külső, az, hogy megfelelj a szépségideáloknak, nagyon sokat számít, nemcsak a különböző kozmetikumok, de a plasztikai beavatkozások is nagyon népszerűek az ázsiai országban. Rui úgy gondolta, hogy az ő megjelenése sem tökéletes, ám ahelyett, hogy kés alá feküdt volna, úgy gondolta, kihasználja a deepfake technológia adta lehetőséget, vagyis az arca csak egy digitális álarc, de minden más, ami látunk belőle igaz, a haja, a teste, és igen, tényleg ő énekel a videóiban. 

Virtuális énjét a DOB Studio segítségével hozta létre, a cég fő profilja ugyanis az, hogy mesterséges intelligencia segítségével olyan CGI-alteregót  készít külsejükkel elégedetlen ügyfeleknek, akik úgy gondolják, ezzel a trükkel könnyebb lesz majd befutniuk a közösségi oldalakon.

(via Oddity Central)

RuiCovery

Fotó: RuiCovery/Instagram

Ne higgy el mindent, amit látsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top