nlc.hu
Trend

Életmódváltás Éjszakája

Rád férne már az életmódváltás? Ajánlunk egy ingyenes programot hozzá, ami segíthet

Hiánypótló rendezvénysorozat kerül megrendezésre, az Életmódváltás Éjszakája előadásain online, ingyenesen vehetünk részt.

Hogy testi egészségünk mennyire fontos, mindenki tudja: tömjük a vitamint, tartjuk a távolságot, kezet mosunk percenként. Mégis, az egészségünk és az egészséges életmód még most is valahol külön utakon jár. Ha elméletben tisztában vagyunk is vele, hogy a megfelelő étkezés, a rendszeres testmozgás alapvető fontosságú, megtenni az utolsó centit a megvalósulásukhoz piszok nehéz. Tapasztalatból is tudom, mennyire macerásnak érezhetjük a tornát, mikor másra sem vágynánk, csak egy kis nyugalomra. Hogy nem elég, ha kétnaponta valami újat kell főzni, de még azon is kattogjunk, milyen a tápértéke, mikor örülünk, ha megeszi a gyerek. Frusztráló dilemmák ezek, ezért is ajánlunk most egy méltán érdekes, online programsorozatot, az Életmódváltás Éjszakáját, amin ingyenesen részt vehet bárki, akiben mozgolódik a gondolat, hogy változtasson életmódján.

„Pár éve már annak, hogy eszembe jutott az ötlet, lehetne az egészséges életmódnak is »éjszakája«. Annyi témában szerveztek már ilyen programsorozatot, ez mégis valahogy kimaradt – meséli Bérczi Krisztina ötletgazda, a kezdeményezés társalapítója. – Sajnos végül addig dédelgettük a gondolatot Takács Hajnalka dietetikussal, míg a Covid keresztbe tett annak, hogy offline szervezzük meg az eseményt. Úgy látjuk azonban, hogy az online térbe lehet és érdemes áttenni a programokat, az előadások így is működnek, és úgy látjuk, az emberek is megkedvelték ezt a formát, élnek az online előadásokon való részvétel lehetőségével.”  

életmódváltás

Ha elméletben tisztában vagyunk is vele, hogy a megfelelő étkezés, a rendszeres testmozgás alapvető fontosságú, megtenni az utolsó centit a megvalósulásukhoz piszok nehéz (Illusztráció: Getty Images)

Az Életmódváltás Éjszakáján tizenhárom ismert és elismert dietetikus, sport-, és mentálhigiénés szakember tart előadást, melyek témái más-más problémát körüljárva dolgozzák fel az egészséges életmóddal kapcsolatos tudnivalókat. Az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet rá, a testi és lelki egészség elérésének és megőrzésének kulcsa az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamit a psziché ápolása. Kampányszerű fogyókúra és alkalmankénti sport helyett a szemléletváltás az, ami hosszú távon segítségünkre lehet, és amivel fenntartható eredményt érhetünk el.

„A táplálkozástudomány kiváló szakembereit kértük fel, csatlakozzanak a programhoz és juttassuk el minél többekhez a fenti üzenetet. A sport és pszichológia területéről is van szerencsém szakképzett kolléganőket az előadók között köszönteni, megható volt számomra a szakmai összefogás élménye, amit kolléganőim részéről tapasztaltam – mondja Takács Hajnalka dietetikus, társszervező. – Hálás vagyok dietetikus kolléganőimnek, amiért ezt a programot hozzám hasonlóan remek lehetőségnek látták arra, minél több embert megszólíthassunk és átadhassuk a szakterületünk néhány fontos üzenetét.”

életmódváltás éjszakája

Életmódváltás Éjszakája 2021

Az Életmódváltás Éjszakáján 20 perces, figyelemfelhívó előadásokat hallgathatunk meg élőben, vagy ha arra nincs lehetőségünk, később is visszanézhetők lesznek a szervezők Facebook-oldalán.

  • Bemelegítésként Takács Hajnalka dietetikus az egészséges táplálkozás hatásairól beszél és arra is javaslatokat ad, miként álljunk neki.
  • Igen ám, de nem csak a táplálkozás, a mozgás is fontos. Hogyan álljunk neki? Miként váljon külső kényszerből belső késztetés, amitől tényleg megmozdulunk? Horváth Andrea személyi edző erre fog tanácsokat adni, Kőrösi Éva dietetikustól pedig azt is megtudhatjuk, hogy ha belelendülünk a sportolásba, milyen apróságokra figyeljünk az étkezés kapcsán.
  • Antal Emese dietetikus arról fog beszélni, miként tudjuk megoldani annak gubancát, hogy a folyton virslit és sült krumplit evő gyerekünk mégis egészségesen táplálkozzon, és még örömmel is megegye, amit a tányérjára teszünk.
  • Abonyi Orsolya dietetikus a várandósság alatti súlygyarapodásról, a szülés utáni kilók menedzseléséről fog beszélni szakmai szemmel, mégis személyesen.
  • Google doktor sokunk jó barátja, de sajnos nem mindig ad hasznos tanácsokat pácienseinek. Ahhoz, hogy könnyebben megtaláljuk az internet értékes információit, azokat a felületeket, amiken tényleg hasznos segítséget kaphatunk életmódváltás kapcsán, Schmidt Judit dietetikus fog gyakorlati tanácsokat adni.
  • A környezet- és egészségtudatos táplálkozás kapcsolatáról Szabó Adrienn dietetikus, míg a húsmentes és a csökkentett húsfogyasztású étrend előnyeiről és buktatóiról Szarka Dorottya dietetikus fog beszélni. 
  • És ez még nem a teljes programja a napnak, 2021. március 26-án 15-22 óra között folyamatosan zajlanak majd az előadások a Facebookon, ahol minden előadó programjára külön becsekkolhatunk a szervezők oldalán keresztül.

A rendezvény időpontja sem véletlen, a tavaszi napéjegyenlőséget követő első pénteken lesz. Hisz a tavasz a megújulás évszaka, jön a jó idő, az év eleji fogadalmaink már talán feledésbe merültek, mégis még épp időben vagyunk, hogy formába hozzuk magunkat a nyárra. És hogy mit hoz a jövő? Bár az online tér nem ad rá lehetőséget, hogy olyan családi napon, több együttműködő partner bevonásával megvalósuló eseményen vegyünk részt, mint ami a tervek közt szerepelt, remélhetően a következő tavasz már azt is lehetővé teszi mindannyiunk számára.

Mi is azt mondjuk, kezdd el! Kezdjük el!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top