nlc.hu
Trend

Szexista és rasszista képaláírással jelent meg egy ápoló fotója

Rasszista-szexista képaláírással gyalázza az ápolót egy lap

Ráadásul egy konkrétan homályos képről beszélünk...

Fotós kollégánk szúrta ki a New York Post cikkét, amelyben a New Jersey államban megjelenő Asbury Park Press című napilap múlt szombati számában megjelent fotóról számolnak be. A képen egy ápoló fejének egy része látható – az sincs fókuszban – amint épp megtölt egy fecskendőt a Moderna koronavírus-vakcinájával. 

Eddig semmi különös, számtalan hasonló fotó kering mostanában a lapokban. Ami azonban igazán hajmeresztő, az a kép aláírása, amelyben egyrészt f****** hot nurse-nek nevezik az ápolót, ami szabatos magyar fordításban körülbelül a “kib****** jó nő”-nek felel meg.

A JAP pedig egy bántó és negatív kifejezés az amerikai zsidó nőkre: Jewish American Princess-t jelent, amit kifejezetten rasszista kontextusban szoktak alkalmazni. 

Igazán undorító képaláírást kapott egy amerikai ápoló

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A cikkben egyébként arról írnak, hogy az amerikai állam Jersey Shore nevű részén élő feketék és más kisebbségek hogyan juthatnak hozzá a koronavírus-vakcinához. 

„Ez túlmegy minden határon, igazán undorító” – írta Twitter-oldalán Vin Gopal New Jersey állam egyik demokrata helyi szenátora. „Magyarázatot és bocsánatkérést várok az Asbury Park Press-től, amelynek tisztáznia kell, miért és hogyan jelenhetett ez meg. 

A lap egyik vezető szerkesztője, Paul D’Ambrosio hétfő közleményt adott ki, amelyben jelezte, hogy a kérdéses képet lecserélték, a szerkesztőségi munkafolyamatoakt pedig átalakították, hogy hasonló ne fordulhasson elő még egszer. 

A New York Post kereste a fotót készítő Gustavo Martínez Contrerast is, ő azonban nem kommentálta az eseményeket.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top