nlc.hu
Trend

Transznemű bikini modell a Sports Illustratedben

Leyna Bloom a Sports Illustrated első színesbőrű, transznemű bikini modellje

Történelmi lépés a magazintól.
Leyna Bloom a Sports Illustrated első színesbőrű, transznemű bikini modellje

Júliusban kerül az amerikai boltok polcaira a Sports Illustrated fürdőruha kiadása, amelyben most először, egy színesbőrű, ázsiai felmenőkkel is rendelkező, transznemű modell is lesz.

A CNN-nek a lap vezetése elmondta, hogy Leyna Bloom kisugárzása és önismerete csak úgy sugárzik belőle. „Kifejezetten jelképezi azt, hogy mindenkinek joga van szeretni önmagát és annak lenni, aki szeretne.”

Leyna a Yahoonak elmondta, úgy érzi, megérdemelte, hogy kiválasszák, mivel ezzel is képviseli a színesbőrű transz-közösséget. Hozzátette, a dicsőség nem száll majd a fejébe, mert másnap már azon gondolkodik, mivel tudná további munkákkal elősegíteni a kisebbségek ügyét.

Leyna azon túl, hogy örül, hogy a színesbőrűeket és transzszexuális társait képviseli a testkép pozitivitást is fontosnak tartja előtérbe helyezni. Hogy a fiatal nők olyanokat is lássanak ilyen kiadványokban, akik nem a megszokott, tipikus modellalkatok.

(via)

(Kiemelt kép: Instagram)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top